Az én házam az én váram – Így védekezz a betörők ellen!

Jankovics Anna
Írta: ,
Az én házam az én váram – Így védekezz a betörők ellen!

Van egy mondás: ha beengedsz valakit az otthonodba, az életedbe engeded be. Vannak várt vendégek, és vannak váratlanok – a tolvajok - is, de ne higgyük, hogy csak ez utóbbiak jelentenek veszélyt.

Barát vagy ellenség?

Amikor barátainkat beengedjük a lakásunkba, nem csak minket lát, hanem anyagi helyzetünket is. Ahogy gyerekeink barátai is, akik viszont – mivel még nem látják át az életet – a mindennapi kommunikáció keretein belül, tudtuk nélkül olyan dolgokat mondanak tovább, melyek egy betörőnek hasznos információk.

Tehát, magyarázzuk el gyerekeinknek, hogy anyagi helyzetünkről ne beszélgessen barátaival, sőt, még azt se mondja el, hogy mennyi pénzt kapott a nagyitól a szülinapjára, mert nem tudhatjuk, kihez kerül ez az információ.

Betörőbarát rejtekhelyek

Ezek azok a helyek, amit egy betörő az első körben feldúl. Ilyen például a szekrény, az ágy, ágynemű, a régi pénztárcák, malacperselyek, kaspók.

Megoldást jelentenek a lakásban azok a helyek, amik nehezen érhetők el, nagy csörömpöléssel jár, ha idő hiányában fel akarják dúlni a helyet.

Lehet otthon széfet is tartani, akár befalazva, de ha emeleti lakásban lakunk, olyan széf is megteszi, ami nagy és mozdíthatatlanul nehéz.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra