Atka írtás otthon, egyszerűen

Jankovics Anna
Írta: ,
Atka írtás otthon, egyszerűen

Sokáig azt sem tudtuk, hogy léteznek atkák. Akkor kezdett a köztudatba szivárogni a léte, amikor egyre több lett az asztmás. Nem feltétlenül az atkák miatt, inkább az egyéb, agresszív környezeti ártalmak, a levegőszennyezettség miatt, melyek katalizátorként működnek az összes többi allergia esetén is.

A hálótárs

Életünk egyharmadát ágyban, alvással töltjük. Az ágynemű ideális élettér az atkák számára, mivel kedvelik a nedvességet, párát, amit mi biztosítunk nekik, bőrünk kipárolgása és az izzadás által.

Emiatt némi előnyben vannak azok, akik nem ágyaznak be rögtön felkelés után, és minden reggel szellőztetnek, mivel így kiszellőzik kicsit az ágynemű. Ám ez csak egy kis előny.

Igyekezzünk olyan ágynemű huzatot beszerezni, ami speciálisan erre a célra készült, és olyan sűrű a szövése, hogy meggátolja, hogy az atkák a huzat felszínére kerüljenek. Igyekezzünk magas hőfokon ágyneműt mosni, ez is sokat segít.

A gyerekek

A gyerekek nagy része plüss játékkal alszik. Az ilyen játékok, atka szempontjából veszélyesek.

Rendszeresen kell magas hőfokon mosni, hogy eredményesek legyünk. De ahogyan a kispárnát, úgy a plüss játékot is be lehet rakni a fagyasztóba pár órára.

A hideg elpusztítja az atkákat, de az ürülékük ott marad, így ez csak félmegoldás. A mosás, gyerekjáték esetén nem kikerülhető, mert az allergének a játékban maradnak.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató