4 dolog, amire oda kell figyelned egy áramszünet esetén

Szirák Viki
Írta: ,

Nem csak télen vannak nagyobb viharok, hiszen nyáron is (különösen az idei szezonban) gyakran jöhetnek nagyobb zivatarok, felhőszakadások. Ilyenkor pedig nem ritka, hogy egy kis időre elmegy az áram; épp ezért jó tudnod, mi az, amit szabad ilyenkor, és mi az, amit inkább nem.

Amikor látod, hogy közeledik a vihar, érdemes minden elektronikai eszközt kihúzni a konnektorból, mert ha belecsap a villám az épületbe, akár tönkre is mehetnek az értékes tárgyaid.

De ha váratlanul csapott le a zivatar, és már elment az áram, mire ez eszedbe jut, akkor is érdemes mindent kihúznod a konnektorból. Ezzel ugyanis még nagyobb eséllyel óvhatod meg az elektronikai eszközeidet az esetleges károsodásoktól.

Ugyanakkor egy lámpát érdemes bedugva hagynod, hogy ha visszatér az áram, minél hamarabb tudomást szerezhess róla.

Egy áramszünet esetén a hűtő sem kap áramot, ami rövid távon nem gond (általában 4 órán át hidegen tartja az élelmiszereket áram nélkül is a készülék), de hosszabb idő elteltével értelemszerűen elkezdenek kiolvadni az ételek.

Épp ezért nagy hiba, ha az áramkimaradás alatt nyitogatod a hűtőt; ilyenkor ugyanis minden alkalommal kiengedsz némi hideg levegőt, ami miatt gyorsabban leolvadnak az élelmiszerek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba