10 alapélelmiszer, amiből hetekig főzhetsz a családnak

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A jelenlegi koronavírus-helyzetben fontos, hogy ha csak tudunk, otthon maradjunk. Ezért most nem érdemes minden nap boltba járni, annak ellenére sem, hogy az élelmiszerüzletek továbbra is nyitva tartanak. A pánikvásárlás felesleges, de van pár dolog, amit hasznos beszerezni (a fagyasztóba rakott húsokon kívül), mert hetekig is elfőzhetsz belőlük. Mutatunk is néhány alapélelmiszert, ami jól jöhet az elkövetkező időszakban!

Az egyik legjobb választás ebben az időszakban az, ha veszel egy nagyobb zsák burgonyát.

Az ára nem túl magas, viszont cserébe rengeteg ételhez felhasználhatod: köretként, (krém)levesekbe, főzelékekbe, salátákba, vegetáriánus és húsos fogásokba egyaránt.

Ha pedig megfelelő helyen és hőmérsékleten tárolod, akár 4-6 hónapig is jó állapotban marad.

Ehhez figyelj arra, hogy lehetőleg papírdobozba, kosárba, hálós zsákba tedd a szellőzés érdekében, valamint egy olyan helyiségbe helyezd el, ahol hűvös van, nedves a levegő, és nem éri közvetlen napfény.

Fontos, hogy az otthon töltött időszak alatt is változatos maradjon az étrendetek, ezért olyan dolgokat is érdemes beszerezni, amiket egyébként nem feltétlenül gondolnál hasznosnak.

Ebbe a kategóriába tartozik a mogyoróvaj, ami nem mellesleg magas fehérjetartalommal rendelkezik.

Szuper alapanyag a reggelikhez kenyérre, bagettekre kenve, de ezen kívül különböző shake-ekhez, süteményekhez is hozzáadhatod.

Sőt, a népszerű thai mogyorós csirke egyik alapanyaga is lehet, úgyhogy még főfogáshoz is alkalmazhatod. Felbontás nélkül egy évig is jó, ha megbontod, akkor átlagosan 3 hónapig, de ha vannak gyerekeid, addigra biztos, hogy elfogy!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba