Ahogyan ultra-gyorsan leszedheted a jeget az autódról

Zabolai Margit
Írta: ,
Ahogyan ultra-gyorsan leszedheted a jeget az autódról

Kép forrása: Dink101/depositphotos.com

A hideg napokban sok autótulajdonos találkozik a jelenséggel, hogy az autóba ülve annyira lát ki, mint egy igluból – szinte semennyire. Jeget kapargatni egy szükséges rossz, enélkül a közeledés nem lenne biztonságos. Mutatjuk, hogyan csináld, hogy a lehető leggyorsabban és legkönnyebben túless rajta!

Amit ne csinálj:

Ne használj nem erre a célra kialakított eszközöket, például kést, kanalat, bankkártyát a jég eltávolítására! Egyrészt ezek eltörhetnek, tönkremehetnek, másrészt kárt tehetsz az autódban, legrosszabb esetben pedig akár magadban is. Ne önts forró vizet sem a jeges szélvédőre, ez szintén balesetveszélyes, ráadásul a hirtelen hőtágulás miatt az üveg meg is pattanhat, főleg ha valahol egy addig akár észre sem vett mikrosérülés van rajta.

via GIPHY

Ne végezz fél munkát: tudjuk, hogy senki sem szeret jeget kapargatni, de ha éppen csak egy kis lyukat vájsz az ablaküveget borító hó- és jégtáblába, akkor a látási viszonyok nem lesznek megfelelőek. Ha így vezetsz, akár meg is büntethetnek, de még rosszabb, hogy veszélyezteted a magad és a mások biztonságát, miközben közlekedsz.

Ha beindítod a motort, hogy az autó elkezdjen melegedni még indulás előtt, már ne hagyd magára a járművet! Akkor se, ha olyan helyen parkolsz, ahol biztos vagy benne, hogy nem lopják el, mert a beindított jármű már felelősséget kíván, oda kell figyelned rá, hogy biztosan ne okozzon balesetet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba