A megtakarítások a konyhában kezdődnek! (x)

Szendrey Adrienn
Írta: ,

A JAR bemutatja: 5 okos takarékoskodási tipp a bevásárlástól a mosogatásig!

ELŐRE MEGTERVEZETT BEVÁSÁRLÁS

Az alábbi ellenőrző lista gyors tippekkel segíthet kordában tartani bevásárlókocsink tartalmát.

✔ Üljön össze a család és beszéljék meg közösen, milyen ételeket szeretnének fogyasztani! A heti előre tervezés nagyban segít a pazarlás és a fölösleges ételek megvásárlásának visszaszorításában.

✔ Noha a nagyméretű bevásárlókocsi tologatása élmény lehet a gyerekek számára, azonban a kisebb méretű kocsikkal és kosarakkal elkerülhető, hogy szükségtelen dolgokat vásároljunk.

✔ Gyakoroljuk az ellenállás művészetét! Az akciós termékek arra ösztönzik a vásárlókat, hogy olyan termékeket is a kosárba helyezzenek, amire egyébként nincs szükségük, vagy ami nem eléggé hatékony.

5 KONYHAI TIPP

1. A takaréklángon megfőzött egytálételek gazdaságos és egyszerű megoldást kínálnak a nagycsaládoknak. Lassú főzéssel a megfizethetőbb húsok is omlósra párolhatók.

2. Ne aggódjon amiatt, ha egy-egy hozzávalót mással kell helyettesíteni! Ahelyett, hogy elrohanna a közértbe, használjon alternatív megoldásokat! Ha egy recept például zúzott fokhagymát ír elő, de nincs otthon csak fokhagymapor, akkor használja azt bátran!

3. Használjon egy régi pár harisnyát arra, hogy függőlegesen fellógassa benne a hagymákat, fokhagymákat, egyéb zöldségeket és gyümölcsöket! Ha ugyanis kevesebbet érintkeznek a levegővel, hosszabb ideig elállnak.

4. A légmentesen záró dobozok elengedhetetlenek a háztartásban: tökéletesek a hűtőben tárolt élelmiszerek frissen tartásához, valamint a maradék ételek tárolásához.

5. A közös  főzőcskézés nem csak szuper családi program, de maradék gyümölcsökből lekvárt főzni nagyon hasznos és praktikus! A befőzés nagyszerű módja annak, hogy megmentsük a konyhában található, fel nem használt gyümölcsöket és zöldségeket.

Befőzés

VÁSÁROLJON KONCENTRÁTUMOKAT!

A drágább termékek esetében többnyire tudatos vásárlást végzünk, azonban ha nem figyelünk oda, a sok kis tétel is könnyen összeadódhat. Hosszútávon többet takaríthatunk meg azáltal, hogy a koncentrátumokat és a hosszantartó termékeket választjuk. A szörpök, az ecet, vagy akár a mosogatószer koncentrátum például jobban megéri, mint a hígított verziók.

JAR folyékony kézi mosogatószer

A JAR folyékony kézi mosogatószerek megújult, még koncentráltabb, aktív habos formulájuknak köszönhetően 2x több zsíros edény elmosogatására elegendőek, mint amennyit az idei felmérés szerint a magyarok elvárnának, így a JAR mosogatószerek mindig költséghatékony megoldást kínálnak.

* A 2016. februárjában 1058 fogyasztó körében végzett fogyasztói felmérés alapján.