8 meglepő dolog, amire jó a citrom – Nem is gondoltad volna

Balatoni Dóra
Írta: ,

Köztudott, hogy a citrom egy igazi csodaszer, ám mégsem ismerjük eléggé a felhasználási módjait. Újra és újra meglepődünk rajta, hogy mennyi mindenre jó! Biztosak vagyunk benne, cikkünkben is találsz egy-két olyan tippet, amelyről eddig nem is hallottál.

1. Világosítja a hónaljat

Gyakori probléma, hogy hiába szőrtelenítünk, a hónaljunkon lévő bőr kissé bebarnul. Szerencsére a citrom erre is jó megoldás lehet. Csupán annyi a dolgod, hogy zuhanyzás előtt fogj egy szelet citromot és dörzsöld át vele a hónaljadat. Ez lehámlasztja majd az elhalt hámsejteket és világosabbá teszi a bőrt. Arra azonban ügyelj, hogy zuhanyzás után mindig hidratáld, a citrom ugyanis kiszárítja a bőrt.

2. A rovarok ellen

Sok háztartásban gondot okoznak a hangyák. Hogy ne lepjenek el mindent, vessük be ellenük a citromot! Egy kis citromlevet önts az ablakpárkányra és a bejárati ajtóhoz, így biztosan nem lesz merszük bemenni a konyhába. A citrom hatásos továbbá a szúnyogok ellen is, vágj félbe egyet és dugdoss bele néhány szegfűszeget. Ez az illat elűzi őket.

3. Gyümölcsfoltok eltávolítása

Néhány gyümölcs, például a bogyós gyümölcsök (áfonya, szeder) foltot hagyhatnak a kezeden. Hiába mosod meg azonnal, a színes pacák nem jönnek le. Még szerencse, hogy a citrom erre is megoldást jelent, csak dörzsöld be vele a kezedet és máris tiszta lesz. Ha pedig még nagyobb baleset történt és a ruhádat fogta be a gyümölcs, akkor hideg vízzel mosd át, majd pár percig áztasd be citromos vízbe.

8 meglepő dolog, amire jó a citrom – Nem is gondoltad volna

4. Megszabadít a kellemetlen cipőszagtól

Ne csodálkozz azon, ha az egész nap hordott cipőd estefelé már kellemetlen szagot kezd el árasztani. Már léteznek ez ellen különböző, drogériákban kapható spray-k, de ha egy természetes módszerre vágysz, próbáld ki a citromot. Csak tegyél a cipődbe éjszakára egy frissen levágott citromhéjat és reggelre felszívja a nem kívánt szagokat.