7 filléres praktika ételszagok ellen

Zabolai Margit
Írta: ,
7 filléres praktika ételszagok ellen

A vasárnap sok családban szinte elképzelhetetlen rántott hús nélkül, de a panírozott finomság a halhoz, káposztához, hagymás ételekhez hasonlóan még az étkezés után is sokáig emlékezetes marad – a szaga ugyanis az egész lakást beteríti. Drága illatosítók helyett próbáld ki inkább házi szagtalanító tippjeinket, hogy megszabadulj a kellemetlen szagoktól, és felfrissítsd a konyhát.

Ha nagy a baj: ecet

Amikor igazán makacs szagokkal van dolgod, az ecet lesz az igazi megoldás, mert gyorsan semlegesíti a szagokat, az ecet erős illata pedig egy pár perces szellőztetéssel is elűzhető, ellentétben például az olajszaggal.
Ha az egész lakásban ételszag van, tegyél kis tálkákba ecetet akár az összes szobába is. Ha éjszakára egy pici ecetet öntesz a műanyag edények aljára, azokból is eltüntetheted az ételek szagát.

A varázslatos szódabikarbóna

A szódabikarbóna megköti a levegőben lévő nedvességet, így a kellemetlen szagokat is magába szívja.
Érdemes egy kis tálkába kiöntve már főzés közben a tűzhely mellé készíteni, így a kellemetlen szagok nem indulnak felfedező útra az egész lakásban.