6 tipp, hogy tovább működjön az akkumulátor a telefonodban

Zabolai Margit
Írta: ,
6 tipp, hogy tovább működjön az akkumulátor a telefonodban

Kisebb vagyonokat is kiadunk az okostelefonunkra, aztán kényesen vigyázunk, hogy ne karcolódjon a kijelző, vagy ne töltsünk le vírusos alkalmazást. A legtöbbször nem is ez okozza a gondot, hanem az, ami a régebbi mobiloknál is gond volt: tönkre megy az akkumulátor. A Gizmodo nevű weboldal technikai szakértője, Eric Limer összegyűjtötte, mit tehetünk azért, hogy megnöveljük az akksi élettartamát. Meg fogsz lepődni!

Ne töltsd fel teljesen!

Éjszakára bedugjuk, vagy akár egész hétvégére is a töltőn felejtjük a telefonunkat, pedig – most jön a meglepetés! – a szakértő szerint soha nem szabadna 100 százalékig tölteni a telefon elemeit.

Az sem tesz jót, ha hagyod teljesen lemerülni, de a töltöttség különbség vagyis ha teljesen lemerül, majd teljesen feltölt, szintén nem tesz jót az akkumulátornak. Próbáld 50 százalékos töltöttségen tartani az akkumulátorodat, és semmi esetre se hagyd a töltőn, ha már 100 százalékon van.

Tartsd szobahőmérsékleten!

A telefonok som mindent elviselnek, de az akkumulátorok 0 és 35 Celsius fok között működnek a legjobban.

Igyekezz szobahőmérsékleten tartani a telefonodat: télen ne hordd a külső zsebedben, nyáron pedig ne tedd a kocsiban az ablakba, és a szobában se hagyd a direkt napfényen.

Arra is figyelj, hogy amikor hanyagul ledobod valamelyik otthoni gép – például a számítógép – mellé, akkor nem fog-e túlságosan felmelegedni a kibocsájtott hőtől.