6 tipp a kavézacc felhasználására

6 tipp a kavézacc felhasználására

Címlap / Otthon / Háztartás / 6 tipp a kavézacc felhasználására

Mielőtt kávéfőzés után kidobnánk a kávézaccot, gondoljuk végig, hogy esetleg mi mindenre használhatnánk még fel. Garantáltan olcsó és nagyon hasznos segítségünk lehet a szépségápolásban, vagy akár otthonunk rendben tartásában. Egy próbát mindenképpen megér!

Testradír

A kávézaccból remek testradírt készíthetünk magunknak. Elég néhány kávéskanál zacc és néhány csepp olaj, például mandula- vagy olívaolaj.
Keverjük össze ezeket és a krémes állag elérése érdekében adjunk hozzá testápolót vagy arckrémet. Önmagában is alkalmazható, kiváló szer például cellulitis ellen. 

Arcradír

Ha arcunk bőre érzékenyebb, pirosodásra hajlamos, akkor egy finomabb arcradírt is készíthetünk a kávézaccból.
Keverjünk össze néhány kávéskanál zaccot egy kevés mézzel, kis kamillafőzettel, és ezt keverjük bele tejbe, vagy az arckrémünkbe. Néhány perc dörzsölés után igazán látványos eredményt érhetünk el. 

Illatmentesítő

Nem véletlen, hogy a parfümök próbálgatása közben is érdemes kávét szagolgatni, ugyanis elűzi a kellemetlen vagy túl erős szagokat az orrunkból.
Ha a kávézaccot nem a szemétbe, hanem inkább a lefolyókba öntjük, elkerülhetjük a kellemetlen szagok terjedését. Természetesen érdemes ilyenkor csak kis adagban használni. 
A kávéfőzésből megmaradt zaccot helyezzük a hűtőbe, ez semlegesíti a kellemetlen hűtő-szagokat.

Lerakódások

A kávézacc kiváló házi és természetes alapanyagú zsíroldó. Dörzsöljük be vele az edények falára égett, esetleg zsíros területeket. Néhány perc súrolás után edényeink ismét a régi fényükben fognak pompázni.
Nem nagyobb munka, mint egy vegyszerrel való tisztítás, és még a környezetünket is kíméljük vele. 

Virágföld

A kávézaccot nyugodtan üríthetjük néha a kuka helyett a cserepes növényekhez is. Növeli a virágföld tápanyagtartalmát, a növények szinte új erőre kapnak tőle. Ne vigyük túlzásba, de heti egyszer nyugodtan csinálhatjuk.
Átültetéshez is kiváló, keverjünk néhány kanállal belőle a virágföldbe.

Jóslás

Természetesen a kávézacc jóslásra is alkalmas lehet. Készíts török kávét, forrald fel háromszor. Miután megittad, a csészére tegyél egy alátétet, fordítsd meg, majd a csészében maradt ábrák alapján próbáld megfejteni a jövődet.
Tudd meg, hogyan jósolhatsz kávézaccból!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!