6 tárgy, ami tényleg nem hiányozhat a táskádból

Göcző Nóra
Írta: ,
6 tárgy, ami tényleg nem hiányozhat a táskádból

Egy nő számára a táskája olyan, mint a legjobb barátja. Együtt mennek mindenhová, megosztja vele a legféltettebb titkait. Na jó, nem az összeset, de azért vannak dolgok, amiket jobb, ha nem tud senki és ott lapul a táska mélyén. Más eszközök pedig egyszerűen csak praktikusak és megkönnyítik az egyébként rendkívül bonyolult női lét mindennapjait, tehát ott a helyük a retikülben.

Bacigyilkos fertőtlenítő kendő Kép forrása: gofeminin.de

Vegyük sorra, hogy egy egyszerű bevásárlás során legalább hányféle módon tapadhatnak ránk a különböző vírusok és baktériumok. Kezdjük rögtön az ajtó kilinccsel, majd ott a bevásárló kosár vagy kocsi.

A polcon tárolt termékeket legfeljebb egy-két ember fogta meg, de itt sem lehet tudni, hogy az illető mosott-e kezet előtte, netán épp beletüsszentett a tenyerébe két termék kipakolása között. A nagyobb bevásárló központokban a méretes hűtőszekrények elhúzható ajtaját naponta több százan érintik meg.

A kasszánál pedig vagy a készpénz okozza a legnagyobb fertőzésveszélyt vagy, ha bankkártyával fizetünk, akkor a terminál gombjai, amit már több ezer ember is megfogdoshatott előttünk.

Ez tehát egy szimpla bevásárlás, a tömegközlekedésről, munkahelyi körülményekről nem is beszéltünk.

Természetesen nem rohanhatunk minden egyes alkalommal kezet mosni, ha megérintünk valamit, de érdemes naponta legalább egyszer-kétszer a táskában hordott fertőtlenítővel letisztítani a kezünket, s néha az autó kormányát vagy az érintőképernyős mobiltelefonunkat, otthoni távirányítóinkat, villanykapcsolóinkat is.

Bevásárló lista, fontos telefonszámok, elintéznivalók gyors feljegyzésére bármikor szükség lehet.

Ha indulsz valahová, kis térképet rajzolhatsz rá a célpont körüli utcanevekről, csak kikapod a táskádból, és megnézed, merre menj.

Persze a telefonodon is van jegyzet funkció, sőt térkép is, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja a jegyzetelésnek, és a feljegyzett dolgok visszakeresésének egy kis notesz. Úgyis rendszerint akkor kezd lemerülni a telefon, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Vagy az erős napsütéstől nem látszik a kijelző, emiatt fel kell erősíteni a fényerőt, ez pedig hamarosan az első problémát hozza magával.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba