6 szuper praktika, amire a jégkockatartódat használhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A jégkockatartód jóval sokoldalúbb, mint hinnéd: megannyi praktikus és látványos konyhai trükkre sort keríthetsz a segítségével. Ráadásul a szépségápolásban is bevetheted. Hogyan? Mutatjuk a csodás inspirációkat!

Jeges teát a fáradt szemre Kép forrása: hellonatural.co

Az egyik legközkedveltebb praktika a fáradt szemek felfrissítésére a jéghidegre hűtött kiskanál, illetve a zöld tea kifőzött és kihűtött filtere.

Ezt a két hasznos lépést ötvözi ez a lehetőség, aminek köszönhetően te is pár pillanat alatt újjávarázsolhatod az arcbőrödet.

Nincs más dolgod, minthogy kifőzd a zöld teát, amit aztán gondosan hűts ki, mielőtt betennéd a mélyhűtőbe.

Ha a tea kihűlt, öntsd a jégkockatartóba, és fagyaszd le.

Amikor úgy érzed, szükséged van némi kis frissítőre, vegyél ki egy-egy kocka fagyasztott teát, és alaposan dörzsöld át vele a szemkörnyékedet, illetve az arcbőrödet.

Hatására élénkül a vérkeringés, frissül a bőr, miközben a tea jótékony, feszesítő, tápláló hatásai azonnal érvényesülnek.

Ínycsiklandó jegeskávé Kép forrása: honestlyyum.com

Ha szeretnéd feldobni a jegeskávédat, könnyen megteheted, és ezért a megoldásért a vendégeid is odalesznek.

Több lehetőség kínálkozik ennek a nagyszerű italnak a felpörgetésére: lefagyaszthatod a frissen főzött kávét, így csak tejjel kell felöntened a sötétbarna jégkockákat; kevés tejjel hígíthatod a kávét, így világosbarna jégkockákat kapsz;  esetleg készíthetsz hófehér jeget is, ha csak tejet fagyasztasz le, így az ital összeállításakor még látványosabb lehet a pohár tartalma.

Ezzel a praktikával egyébként nem csupán jegeskávét, hanem frappét is készíthetsz.

Tegyél néhány kávés jégkockát és édesítőt az aprítógépbe, önts rá egy kis tejet, majd alaposan zúzd össze az egyveleget.

Már kész is a hamisítatlan nyári frissítő!