6 csodafegyver kávézaccból

Írta: ,

A kávé rengeteg finomság alapja lehet, kezdve a mutatós kávékülönlegességekkel a süteményeken át a csokoládéig. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy végterméke, a kávézacc is rengeteg mindenre jó! Gondoltad volna például, hogy hasznát veheted a bőrápolásban, vagy a ház körül is?

Narancsbőr ellen

1/6 Narancsbőr ellen

Az üzletek polcain bizonyára te is találkoztál már drágábbnál drágább koffein tartalmú narancsbőr elleni készítményekkel.

A koffein ugyanis fokozza a mikrokeringést, serkenti a sejtek anyagcseréjét, ezáltal elősegítve a méregtelenítést, melynek következtében csökkenhet a narancsbőr.

Ha a kész termékek helyett inkább magad kotyvasztanál egy hatásos narancsbőr elleni pakolást – melynek legalább 100%-ban ismered az összetevőit -, próbáld ki az alábbi receptet.

Mézes-olívás pakolás: 

Három evőkanál kávézaccot keverj össze egy kanál mézzel, majd adj hozzá két csepp olíva olajat.

A kapott masszából kenj a problémás terültre, és masszírozd be néhány percig, majd hagyd rajta még legalább tíz percet, aztán öblítsd le langyos vízzel.

Arcradírként

2/6 Arcradírként

A radírozás a bőrápolás elengedhetetlen része, ezt már biztosan te is tudod, de lehet, hogy a kávézaccot még nem próbáltad saját készítésű radírod összetevőjeként. Pedig a koffein nem csupán a narancsbőrrel veszi fel a harcot!

Arcbőrödre is jótékony, frissítő hatással lehet, akár radír, akár pakolás formájában alkalmazod.

Zabpelyhes-barnacukros radír:

Egy evőkanál finom szemcsés zabpehelyhez keverj két evőkanál zaccot, adj hozzá egy evőkanál langyos vizet, majd egy evőkanál barnacukrot, és már kész is a radír, mely amellett, hogy segít eltávolítani bőrödről az elhalt hámsejteket, szuperül fel is frissíti!

Extra hatásért pár csepp frissen facsart citromlevet is adhatsz a keverékhez!

Arcpakolásként

3/6 Arcpakolásként

Ha megvolt a radírozás, jöhet a kényeztető pakolás – természetesen külön-külön is érdemes alkalmazni őket, de együtt hatásosak igazán.

Joghurtos-kakaós pakolás:

Három evőkanál kávézaccot és egy evőkanál kakaót keverj össze négy evőkanál joghurttal, masszírozd be az arcodon és nyakadon, hagyd fenn negyed óráig, majd öblítsd le langyos vízzel.

Meglátod, milyen puha és táplált érzetet nyújt majd!

A fényesebb hajért

4/6 A fényesebb hajért

A kávézacc segítségével hajadat is élettel telibbé, csillogóbbá varázsolhatod, hiszen a koffein a hajhagymákra és hajszálakra is élénkítő hatással van.

Zaccos hajkúra:

Két evőkanál kávézaccot keverj el egy felvert egész tojással, és hajmosáskor, az utolsó samponos mosás után egyenletesen oszlasd el a tojásos-zaccos pakolást a hajadon.

Hagyd fent a masszát néhány percig, majd alaposan öblítsd ki!

Két hetente-havonta beiktathatsz egy ilyen pakolást – a hajad hálás lesz a törődésért.

Kellemetlen szagok ellen

5/6 Kellemetlen szagok ellen

Parfümvásárláskor érdemes pörkölt kávét szagolni, ha már nagyon tele a fejünk az illatokkal, a kávé ugyanis remek szagsemlegesítő – a kávézacc sem kevésbé.

Ha van olyan edény, amelyet hiába sikálsz tisztára, az ételszagot csak nem tudod elűzni belőle, áztasd fél órára zaccos vízbe, és nyoma sem lesz a kellemetlen szagnak.

Hasonlóképpen a hűtőben is alkalmazhatod ezt a szagsemlegesítő csodafegyvert, csak annyit kell tenned, hogy egy csészényit a felső polcra raksz belőle!

A zacc ezután hamar kifejti hatását, és nem lesz többé orrfacsaró minden ajtónyitás. Ezt a trükköt egyébként a cipőidnél is bevetheted, csak tölts egy kis papírzacskóba kávézaccot és hagyd, hogy egy fél óra alatt csodálatosan elvégezze a dolgát!

Növények ápolásához

6/6 Növények ápolásához

A kávézaccal növényeidnek is kedvezhetsz: a kertben szórj zaccot a termőföldbe, de szobanövényeid cserepébe is tehetsz belőle.

Ezt a műveletet havonta érdemes megismételni, ha pedig egy a kihalás szélén álló növényt szeretnél megmenteni, hetente adj neki egy kis zaccot, így az esélyei jelentősen javulnak a túlélésre!

Ugye te kipróbálod?