5+1 csodaszer a spájzból, amivel ezentúl takarítanod kellene

Bodnár Alexa
Írta: ,

A tavasz sokaknál egyet jelent azzal, hogy eljött az ideje a nagytakarításnak is. Ahelyett, hogy a káros, boltban kapható tisztítószerekkel bajlódnál, amelyek sokba is kerülnek, és az egészségednek sem tesznek jót, nézz körül inkább a spájzban. Biztosak vagyunk abban, hogy a te polcaidon is ott rejtőzik néhány takarítási csodaszer, amelyet bátran használhatsz a készen kapható szerek helyett. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek.

Szódabikarbóna Kép forrása: wunderweib.de

A szódabikarbóna igazi varázsszer, amelyet nagyjából bármelyik helyiségben használhatsz. Kiváló folttisztító, ezért ha bármi pecsétes lesz, érdemes rászórnod a szódabikarbónából, hagyni állni néhány percet, majd vizes szivaccsal lemosni.

A mosógépbe is érdemes mindig tenned egy adagot, mert lágyítja a vizet is. Kevés vízzel keverve, paszta állagban tökéletes súrolószer a fürdőben, a mosogatónál, de még a sütőre száradt zsíros szennyeződéseket is leviszi.

Ecet Kép forrása: mommytesters.com

Az egyik legkiválóbb fertőtlenítőszer az ecet, melyet a felületek tisztítása mellett érdemes használnod ablakmosásra és felmosáshoz egyaránt. Ha szórófejes flakonba töltöd és vízzel hígítod, gyakorlatilag univerzális tisztítószerként is használhatod: néhány rozmaringággal és citromhéjjal keverve az illata is fantasztikus lesz.

Az ecet folttisztítónak sem utolsó, és színmegújító hatása miatt érdemes mosáskor is tenned belőle a gépbe egy adagot. Vízkőoldásra is az ecet a legjobb, ha nagyon vízköves valami, arra hígítatlan formában érdemes ráöntened, vagy esetleg áztatnod az ecetben, de általános fürdőtakarításhoz hígítsd fel vízzel és mosószappan-forgáccsal.