5 rendszerezési tipp, amivel vége a konyhakáosznak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Örök igazság: ha kicsi a konyhád, akkor azért, ha pedig túl nagy, akkor azért nem találsz benne soha semmit. A káosz gyorsan eluralkodhat a helyiségen, kivéve, ha beveted az alábbi rendszerezési praktikákat!

Fiókok, rendszerezve Kép forrása: www.buzzfeed.com

Amennyiben igazi konyhatündér vagy, úgy valószínűleg rengeteg fűszer sorakozik a polcodon, nem is beszélve azokról a kipróbálásra váró változatokról, amiknek ez ideáig nem sikerült helyet kerítened.

Nos, ennek a praktikának köszönhetően a lehető legkisebb területen tárolhatod az összes fontos alapanyagot, a száraztésztáktól kezdve a fűszereken át, egészen a magvakig.

Tény, hogy a kezdőkészlet nem éppen olcsó, az egyforma méretű dobozok – függetlenül attól, hogy egyszerűen műanyagból, vagy éppen üvegből készültek – gyakran jelentősebb kiadást jelentenek.

De hidd el, a befektetés megtérül, hiszen azon felül, hogy a fiókban is rend lesz, a tárolók nem fognak porosodni, mivel használat után rögvest elrejtheted őket.

Dobozok és tartók minden mennyiségben Kép forrása: www.bhg.com

Talán veled is előfordult már, hogy miután kinyitottad a szekrényajtót, kidőlt belőle az összes holmi – mindez persze akkor történt meg, amikor legalább háromféle főfogást készítettél a tűzhelyeden.

Annak érdekében, hogy kivédhesd ezt a kellemetlen problémát, illetve, hogy minél több helyet felhasználhass a szekrényedben, érdemes különféle tárolókat, tartókat bevetned.

Sokan nem bontják rekeszekre a szekrényüket, pedig sokkal könnyebb méretes dobozokba beleszórni például a műanyag edények fedelét, mint megpróbálni úrrá lenni a káoszon.

Ezen felül jó ötlet lehet, ha a különféle tartókat felhasználod a rendszerezés során, ahogy azt a képen, a felső polcon is láthatod. Így nem kell fiókokat, vagy polcokat faragnod a szekrénybe, a rendelkezésre álló teret mégis maximálisan kihasználhatod.