5 mód, ahogyan eltüntetheted környezettudatosan a karácsonyfát

Nagy Niki
Írta: ,

Rengeteget vitázunk azon, hogy melyik a környezettudatosabb: a természetes, élő fa, vagy a műanyag társai. Ha az előbbi mellett döntöttél, és most szeretnél zöld módon megszabadulni tőle, rengeteg lehetőséged van, csak tudnod kell, melyik számodra a legmegfelelőbb. Itt a január, a gyönyörű, sok helyen már kicsit megkopaszodott, karácsonyillatú fát ideje leszedni, és gondoskodni arról, hogy minél inkább környezetbarát módon szabadulj meg tőle. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy a fa minél kevesebb része menjen kárba, és hogy még a természetnek is segíts, ne csak egyszerűen kidobd az utcára.

Ha van kandallód vagy kültéri tűzrakó helyed, akkor készíts a fából tűzifát, majd égesd el – az is teljesen rendben van, ha nem azonnal használod fel, hanem nyáron tábortűzhöz, vagy kinti sütögetéshez, a fa el fog állni.

Ha neked nincs lehetőséged elégetni, de tudod, hogy egy ismerősödnek van, akkor ajánld fel neki, hogy elszállíthatja a karácsonyfádat, ha szeretné.

Persze nem az egész fát, de az ágaiból például nagyon szép lakásdíszeket készíthetsz, ha éppen szeretnéd kicsit hangulatosabbá varázsolni az otthonodat.

Nem feltétlenül kell karácsonyi dekorra gondolni, és arra sem, hogy nagyon durva kézügyesség kell majd hozzá – bőven elég, ha egy vázába teszed azokat az ágakat, amelyekről nem hullik még a tűlevél, ezek jellemzően inkább a fa felső részéből kerülnek majd ki.

Ez sem örökzöld díszítési módszer, de egy darabig nagyon hasznos lehet, ráadásul így a dekorációd is környezetbarát lesz, hiszen nem vásárolsz felesleges díszítést.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?