5 konyhai trükk, amit ismerned kell, ha te is szeretsz sütni

Írta: ,

Tippjeinkkel nem csak finomabb, de mutatósabb süteményeket is készíthetsz, és véget vethetsz a tepsibe ragadt sütemények horrorjának. Kommentben mindenképpen írd meg, ha neked is van egy jó konyhai trükköd!

Citromlé a habkönnyű tésztáért

Nagyon sok sütemény tésztája kezdődik úgy, hogy a vajat cukorral kell kikavarni.

Aki nem tegnap sütötte az első süteményét, az tudja, hogy ezt a módszert nem éri meg csak úgy tessék-lássék elvégezni, mert minél habosabbra kavarod a vajat és a cukrot, annál könnyebb lesz a tészta állaga.

Sajnos a felolvasztott vajból és a cukorból sehogyan sem lesz habos elegy, így marad a hideg vaj, meg a komoly izommunka.

Legközelebb azonban, mielőtt hozzálátsz a keveréshez, adj egy teáskanál citromlevet a vajhoz és a citromhoz.

Sokkal könnyebb lesz összedolgozni őket, és a sütemény tésztája is sokkal lágyabb lesz.

Színes kókuszreszelék

A kókuszreszelék a legklasszabb sütit is mutatósabbá teheti, akár néhány csokis kockát mártasz bele, akár egy egész tortát vonsz be a finomsággal.

Bár a hófehér kókuszreszelék is szépen mutat, miért ne próbálnál ki valami újat?

A színes kókuszreszelék remekül mutat, és különösen az alkalmakra – például leánybúcsúra, karácsonyra – készített torták esetében jön kapóra.

Színes kókuszreszeléket készíteni szerencsére pofonegyszerű: fogj egy alaposan megtisztított, és tökéletesen száraz befőttesüveget, majd töltsd meg legfeljebb a feléig kókuszreszelékkel.

Ez után adj hozzá néhány csepp ételfestéket, majd csavard rá a tetejét, és alaposan rázd össze, amíg a kókuszreszelék egységes színű nem lesz.