5 élethelyzet, amikor megköszönöd magadnak, hogy van mosogatógéped

Zabolai Margit
Írta: ,

Kevesebb vizet használ el, mint a kézi mosogatás, nagyobb hőfokkal dolgozik, így higiénikusabb is. De ha őszinték akarunk lenni, akkor nem ezek a bölcs és előre mérlegelt szempontok azok, amikért az ember esténként imába foglalja a mosogatógépét, hanem az alábbi élethelyzetek.

Amikor ledönt a lábadról a nátha

Egy kis influenzavírus vagy egy gyors lefolyású megbetegedés nélkül jóformán meg sem lehet úszni a tavaszt, de az őszt meg a telet sem… Ilyenkor nem igen lehet mit tenni azon kívül, hogy az ember fejére húzza a takarót, és legfeljebb azért bújik ki az ágyból, hogy főzzön egy teát vagy melegítsen egy adag húslevest.

Lázasan mosogatni azonban maga a pokol hetedik bugyra: biztosan akkor kell orrot fújnod, amikor éppen vizes a kezed, és különben sem tudja az ember kellő energiával sajnálnia magát, ha közben házimunkát kell végeznie. A bögréket és leveses tálakat egyszerűen bepakolni a mosogatógépbe ilyenkor többet ér minden lázcsillapító keveréknél.

Váratlan vendégek betoppanásakor

Betoppannak a Laciék, éppen erre járt a húgod, meg az összes egyetemi évfolyamtársa, bezárt a sarki presszó, szóval a lakótársad hazahozta az összes barátját… A váratlan vendégek érkezése általában örömteli esemény, főleg, ha van mivel megkínálni őket. És persze, ha van miben.

Ha éppen minden poharatok használatban van, elég felküldeni a jelet az égre… vagy legalábbis elindítani egy gyors programot a mosogatógépen, és akár negyed óra múlva már töltheted is mindenkinek az italokat, a vendégek pedig észre sem vették, hogy nem volt nálatok elmosogatva.

A legjobb az egészben, hogy távozásuk után megismételheted az egészet, és neked sem kell többé gondolnod a mosatlanokra.

5 élethelyzet, amikor megköszönöd magadnak, hogy van mosogatógéped

Gyerekzsúrok idején

Hogyan lehetséges, hogy a legapróbb emberkék hagyják maguk után a legnagyobb kupit? Hogy kerül torta a pohárba és hogyan ragadhat narancslétől a süteményes tányér? Hát úgy, hogy egy gyerekzsúron minden megtörténhet, és meg is történik, de ha nem neked kell utána sikálnod a maszatos kis kezek által összekent étkészletet, akkor miért is bánnád a dolgot?

Bár lehet, hogy a siserehadnak több körben is szüksége lesz a tányérokra és poharakra, azért ne szögezd magad a mosogató mellé! Inkább pakolj be a gépbe, nyomd meg a gombot, és amíg elvégzi a munkát, te vegyél részt a buliban – vagy tölts egy italt magadnak, meg a többi anyukának, és dobjátok a gépbe a poharakat, mielőtt bárki észrevenné a turpisságot!

Esti bulik után

Az remek, ha este átjönnek a barátok, megisztok egy pohár bort, esetleg kettőt, ha úgy alakul, hogy a világot is meg kell váltani, akkor hármat. Ami viszont senkinek nem hiányzik, az az, hogy másnap reggel egy óriási halom mosatlan várjon a konyhában, még a reggeli előtt.

Ha van mosogatógéped, akkor elég csak a barátok távozása után mindent bepakolni, elindítani a programot, és reggelre minden csillogóan tiszta lesz, neked pedig lesz miből inni a reggeli kávét, amire nagy valószínűséggel bizony szükséged is lesz.

Amikor meglátogat a család

Az csak egy dolog, hogy végre nem kell a nagy családi ebéd után a legjobb, beszélgetős részre eltűnnöd a konyhába mosogatni, vagy megkockáztatni, hogy úgy rászárad a pörköltszaft a tányérokra, hogy egy hétig áztathatod őket.

A másik nagy előny viszont, hogy mivel a mosogatógépek sokszor a kézi mosogatásnál is alaposabb és higiénikusabb munkát végeznek, még a legkritikusabb nagymama sem fog egyetlen foltot sem találni az asztalra készített evőeszközökön. Így ebéd előtt és ebéd után is tiéd a biztos siker!

Bien tipp:
Ha most vásárolsz Bosch mosogatógépet, akkor fél évre elegendő Finish ajándékcsomagot kapsz. Hogy hozzájuthass az ajándékcsomaghoz, nem kell mást tenned, mint a promócióban résztvevő Bosch mosogatógépek közül vásárolnod egyet és saját, valamint a készülék adataival regisztrálnod ezen a linken. Még több információt a Bosch és Finish promócióról itt olvashatsz el!

5 élethelyzet, amikor megköszönöd magadnak, hogy van mosogatógéped