4 természetes tisztítószer, ami tökéletesen oldja a koszt - Így készítsd el őket!

Boros Mariann
Írta: ,

A különböző kétes összetevőjű bolti vegyszerek helyett használj háztartásodban természetes eredetű, hatékony tisztítószereket. Amilyen hatásosak, olyan olcsók is, néhány egyszerű összetevő variálva az egész lakást csillogóvá teheted. Megmutatjuk, hogyan!

Ecet a fürdőszoba ragyogásáért Kép forrása: stylemepretty.com

Ha a fürdőszoba takarításáról van szó, az ecetet egyszerűen verhetetlen.

Remek vízkőoldó: a tömény ecetet egy szivacsra csöpögtetve kisuvickolhatod vele a kádat, nem csak vízkőlerakódást tünteti el, de szép fényes lesz a felület is tőle.

Öntheted közvetlenül a wc-be, mivel fertőtlenítő hatású, nem is kell más erős vegyszert használnod, akkor sem, ha nagyon ügyelsz a megfelelő higiéniára – ha kisgyereked van, aki előszeretettel nyúlkál a wc-kagylóba.

A csaptelepeket és a csempét is újjá varázsolhatod, ha közvetlenül vagy akár 1:1 arányban vízzel keverve használod, de még a tükrök fényezésére is kiváló.

Egy liter ecet kétszáz forintnál sehol nem kerül többe, és 3-4-szeri nagy generál fürdőszoba takarításhoz biztosan elég lesz, és még a környezetet sem károsítod vele, saját és családod egészségéről nem is beszélve.

 Szódabikarbóna a tökéletes tisztításért Kép forrása: JPCPROD/depositphotos.com

Az ecethez hasonlóan a szódabikarbónának is hasznát veheted a háztartás több területén is, legyen szó sütés-főzésről, tisztításról vagy zsíroldásról.

Ugyanakkor egyes makacs foltokat is eltüntethetsz a segítségével: közvetlenül a kávé- vagy teafoltba dörzsölve jó eséllyel szabadulhatsz meg tőlük, de egy kanál szódabikarbónát a mosógép dobjába, közvetlen a ruhákhoz öntve a mosás hatékonyságát is növelheted.

Emellett a szagtalanításban is jó hasznát veszed, például az izzadságfoltba dörzsölve, vagy a dohos ruhát szódabikarbónás vízbe áztatva is eredményes, a kellemetlen szagok helyébe friss illat lép.