4 csodás házi szer a fürdőszobaszekrényből, ami egészségessé tesz

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Olyan természetes szereket gyűjtöttünk össze, amelyek nagyanyáink házipatikájában még benne voltak. Ezekkel gyógyították a sebet, a mérgezést, a székrekedést, a napégést, és még számos betegséget, amelyek a mindennapokban adódnak. Érdemes ezeket otthon, a fürdőszobai szekrényben készenlétben tartani. Mértéktartó, de magától értetődő használatukkal hosszú távon helyettesíthetjük az ártalmas szintetikus gyógyszereket.

Ricinusolaj

Az egyik legrégebbi gyógyszer. Kellemetlen szagú és ízű folyadék, ezért nem könnyű lenyelni, de az egyik leghatékonyabb szer a belek kiürítésére.

Nemcsak heveny székrekedésnél alkalmazható, hanem ingerlő hatású mérgező vegyületek eltávolítására is, például étel- vagy gyógyszermérgezés, illetve maró anyagok lenyelése esetén.

Egyetlen beavatkozással alaposan kitisztítja a beleket. Enyhe és nyugtató jellegű. A vékonybélbe érve a lipáz enzim felhasítja a molekuláit, és ricinolsavat képez belőle, amely serkenti a vékonybél működését. Az olaj síkosító hatású is, ezért a belek könnyen, csikarás nélkül ürülnek ki. 

Jódtinktúra

A megvágott és felhorzsolt bőrfelületeket gyógyítja, fertőtlenítő hatása van. Órákon át elpusztítja a seb közelébe jutó baktériumokat és gombákat.

Vérrel érintkezve azonban nem képes kifejteni a hatását, ezért csak a vérzés elállása után ajánlatos használni.

Ellenszere a bőrfertőzéseknek, az élősködőknek (pl. gombás bőrkiütéseknél), keléseknek, mitesszereknek és pattanásoknak.

Javítja a bőr vérellátását, csillapítja a fájdalmat, gyorsítja a seb gyógyulását, sietteti a mérgek kiürülését. Vízzel hígítva megszünteti a fogínygyulladást, gargalizáló szerként a torokgyulladást. A régi oroszok úgy mulasztották el a náthájukat, hogy bejódozták a talpukat, gyapjúzoknit húztak rá, és abban aludtak