10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tárolni, pedig mindig betesszük

Írta: ,

Néha még a gyakorlott háziasszonyok is rácsodálkoznak, hogy egy-egy terméket nem érdemes vagy nem szabad hűtőszekrényben tárolni, pedig ők már ezer éve beteszik, és semmi baja sincs. Nos, pont ezért összegyűjtöttünk 10+1 dolgot, amit nem kell hűtőbe tenni, pedig mindig betesszük.

Paradicsom

Tipikusan hűtőben tárolós a paradicsom, holott így hamarabb elveszti az ízét, kásássá válik és lényegében idő előtt megpunnyad.

Tartsuk inkább szobahőmérsékleten, egy szép tálban.

Gyümölcsök

A dinnyeféléken kívül lényegében egyik gyümölcsfajtát sem érdemes hűtőbe tenni, mert nem tesz nekik jót.

Többek között az almának, a körtének, a banánnak, a narancsnak, a kivinek, a barackféléknek és a szőlőnek sem a hűtőben van helye.

A szőlőről még érdemes azt is tudni, hogy lehetőség szerint ne tegyük alma, körte vagy kivi mellé, mert a bennük lévő etilénre érzékeny és ezek társaságában előbb megromolhat.

Tehát a gyümölcsöket tartsuk inkább szobahőmérsékleten egy gyümölcskosárban.