10 új dolog, amire felhasználhatod az ecetet és eddig nem is gondoltál rá

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha a konyhádban már évek óta kallódik egy üveg ecet és mindig csak ide-oda teszed, de nem igazán tudod, hogy mit kezdj vele, akkor ennek vége. Az ecet ugyanis szuper takarítószer, fertőtlenítő és nem csak a konyhádban és a fürdőszobádban használhatod, hanem még ezer helyen. Lássuk, hogy hol!

Sütés-főzés közben Kép forrása: weidu8.net

Ha a tésztafőzésnél mindig teszel a főzővízbe egy kis olajat, akkor azt tanácsoljuk, hogy legalább egyszer próbáld ki, hogy az olaj helyett egy kis ecetet teszel a vízbe. Ne aggódj, nem lesz savanyú tőle a tészta, sőt.

Egyrészt szuper állaga lesz, nem fog összeragadni és a szószt is könnyedén át tudod majd forgatni vele. Egy másik nagy mentés a konyhában, amin segíthet az ecet, az a szitu, amikor épp nagyban sütsz, talpig lisztes vagy és kiderül, hogy nincs elég tojásod. Semmi gond.

Ha minden hiányzó tojás helyett a sütibe teszel egy evőkanál ecetet és egy evőkanál sütőport, ugyanazt az eredményt érheted el.

Furcsán hangzik, de vészhelyzetben működik!

Helyes tisztítás Kép forrása: hannasroom.com

Amikor hazaérsz a boltból vagy a piacról, jó, ha már alapból úgy teszel el mindent, hogy megfelelően megmosod őket, hogy a hűtőből vagy a szekrényből előkapva már rögtön ehesd is.

Fontos, hogy a citrusféléket és a salátákat, illetve egyéb leveles zöldeket megfelelően átmosd, hogy megszabaduljanak az összes baktériumtól.

Szuper, ha egy kis ecetes vízzel átmosod a citrusfélék héját, a zöldeket pedig ecetes vízbe áztatod, majd tiszta vízzel is leöblíted. Arra figyelj, hogy az ecetet ne told túl, mert ez elsavanyíthatja az ízeket, elég belőle egy kis mennyiség is!