Szépségtippek a fesztiválszezonra

Téklesz Rita
Írta: ,

Végre itt a várva-várt fesztiválszezon! Ha a több napos buli alatt is mindig tökéletesen szeretnél kinézni, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyekkel ezt könnyen elérheted.

Ékszertetoválás, amivel biztosan kitűnsz a tömegből! Kép forrása: Vandvjewels.com

Külföldön már tavaly hódító hadjáratra indult a metálfényű matricatetoválás, amely az idei strand- és fesztiválszezonra hozzánk is megérkezett.

Rengeteg formavariációban elérhető már, van belőle arany, ezüst, kék, fekete, és csak a fantáziád szárnyalásán múlik, hogy hol és milyen elrendezésben ékesíted vele testrészeid.

Felhelyezése rendkívül egyszerű: kivágod a formát, odailleszted a száraz és olajmentes felületre, amelyet kiszemeltél, majd egy nedves szivaccsal átmész rajta, és egy kis idő múlva pedig lehúzod róla a papírt.

A legjobban egyszínű ruhadarabokkal mutat a fénylő matricatetoválás, akár egy egyszerű farmersort-fehér top kombinációt is nagyszerűen feldobhatsz vele. Jó esetben akár két-három napig is szép állapotban fent marad, azonban víz hatására előbb-utóbb elkezd kopni. Eltávolításához dörzsölgesd át babaolajjal vagy testápolóval, majd egy törölköző segítségével töröld le. 

A haj éke: virágkoszorú Kép forrása: Elegala.com

Már a tavalyi fesztiválszezonban is nagy divatja volt a hippi korszakot idéző  virágkoszorúknak, idén azonban már a „must have” kiegészítők csoportjába tartozik, amit akár te is elkészíthetsz!

Az interneten rengeteg videót találsz a témában, így nem lesz nehéz dolgod.

A kiegészítőhöz nincs is másra szükséged, mint egy vékony drótszálra, bármilyen méretű, fajtájú, színű mű vagy élő virágokra, szigetelőszalagra és egy drótvágó ollóra.

Úgy kombinálod a virágokat, ahogy csak szeretnéd, de ha már fesztivál, minél színesebb és feltűnőbb, annál jobb! A drót hosszúsága a fejméreted háromszorosa legyen: ehhez háromszor tekerd körbe a fejeden és úgy vágd el.

A három réteget csavard egymásba, hogy egy stabil alapot kapj, majd a drótvégeket ragaszd le szigetelőszalaggal. A virágokat három szálanként ragaszd össze szorosan a szigszalaggal, de ügyelj arra, hogy a száruk ne maradjon se túl hosszú, se túl rövid (kb. 6-8 centi az ideális hosszúság).

Ezután már csak a körbe kell ragasztani a koszorút a minicsokrokkal, és kész is a tökéletes fesztiválkiegészítő!