Nemzetek és zenei stílusok kavalkádja – Irány a Veszprémi Utcazene Fesztivál!

Téklesz Rita
Írta: ,

Nem akarsz tízezreket költeni fesztiválbelépőre, de hiányzik a pezsgés, az igazi „fesztivál feeling”? Akkor ütemezz be egy hosszú hétvégét, és vedd az irányt Veszprém felé! Az ingyenes Veszprémi Utcazene Fesztivál keretében július 22-25. között versengő utcazenészekkel, izgalmas nemzetközi produkciókkal és kiváló hazai formációkkal találkozhatsz!

4 napon át, 7 helyszínen, 140 koncert: többek között német, francia, angol, olasz, brazil, és természetesen magyar zenészek lépnek színpadra a legkülönbözőbb utcazenei stílusokban, így a pszichedelikus swingtől kezdve a hip-hop blueson át az old school rock’n’rollig mindent megtalálsz, úgyhogy kényelmes cipőbe menj, mert ezek a muzsikák garantáltan táncra perdítenek! A zenei élmények mellett a gasztronómiai élvezetek is helyet kapnak, hiszen a fesztiválhoz csatlakozik a guruló vendéglátó, a Food Truck Show is. Minden adott egy fergeteges fesztiválhoz!

Az ország legjobb utcazenészét kereső megmérettetés 16 éve került először megrendezésre, és azóta annyira kinőtte magát, hogy mára az ország egyik leglátogatottabb, ingyenes zenei megmozdulása lett. 

A fesztivál ideje alatt, délutánonként fellépő és versengő 20 utcazenész mellett esténként olyan nemzetközi előadók lépnek színpadra, akik ugyan utcazenészként kezdték, mostanra Európa-szerte ismert előadókká váltak. Idén fellép többek között egy kiváló beatbox-blues formáció, a Londonban élő Heymoonshaker, de a hip-hop bluesban utazó Scarecrow koncertjét se hagyd ki! A hazai felhozatalt erősíti Fábián Juli, természetesen Zoohackerrel, a tipikus gimnáziumi zenekarként alakult Esti Kornél, a Mary Popkidsből ismert Kama, vagy a kedd esténként is teltházas bulikat produkáló improvizációs kezdeményezés, a Random Trip.

Az Utcazene fesztivál egy egyedi koncertfolyam és egy megmérettetés is egyben, ahol az előzetesen kiválasztott 20 formáció küzd majd a díjakért. Egyedi és színvonalas program vár tehát rád, és mindez borsos belépőár nélkül! Ha pedig hozzásegítenéd a tetszésedet elnyerő utcazenészt az előrelépéshez, itt tudod leadni rá szavazatod.