Így kezdheted kipihenten a munkát egy átfesztiválozott hét után

Téklesz Rita
Írta: ,

Néhány éve egyre többen fordítják nyári szabadságukat valamilyen fesztiválra a külföldi, vagy balatoni láblógatós nyaralás helyett. 4-5 nap folyamatos buli, kevés alvással kombinálva óhatatlanul is kimeríti testi (és akár lelki, szellemi) erőforrásaidat, és egy ilyen hét után sokkal nehezebb visszarázódni a munkába, mint egy semmittevős nyaralás után. De ne aggódj! Ezekkel a trükkökkel könnyebben térhetsz majd vissza a normál kerékvágásba!

Kezdj el mozogni pár héttel a fesztivál előtt

Ha rendszeresen végzel testmozgást, jobban fogod bírni a több napig tartó fesztiválozást.

Ha eddig kimaradt az életedből a sport, jó motivációs erő lehet, hogy jobb kondival lassabban fogsz elfáradni, és kevésbé viseli meg a szervezeted a több napos buli.


Ezek a kedvenc szabadtéri sportjaink: fogyhatsz és feszesedhetsz is velük


Menj el néha kocogni vagy bringázni, és közben gondolj arra, milyen jó lesz a kedvenc előadód koncertjét lazán végigtombolni anélkül, hogy a felénél kidőlnél a légszomjtól.

Táplálkozz rendesen és hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Egy fesztivál alatt felborul a megszokott életritmusod, később kelsz, más időpontokban eszel, vagy akár ki is maradnak étkezések. Ha nem akarod, hogy félidőnél lemerüljön az elem, és kétszer annyi időbe teljen visszanyerni a mindennapokhoz szükséges energiát, vedd a fáradságot a rendes és rendszeres táplálkozásra a fesztivál ideje alatt is!

Lehetőleg ne csak szendvicseken élj, mindennap próbálj meg beiktatni főtt ételt is az étkezések közé, és ha teheted, a reggeleket frissen facsart narancslével kezd, ami gyorsan feltölt vitaminokkal (kisméretű citromfacsaró a táskádban sem foglal sok helyet).

Valamint nem lehet elégszer hangsúlyozni, a csapból is ez folyik: víz! A kevés alvás, alkoholfogyasztás, hőség mellett még jobban oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, ami ez esetben az átlagosan ajánlott mennyiség akár kétszerese, 3-4 liter is lehet naponta. Jobb lesz tőle a közérzeted, és a bőröd is meghálálja, kevésbé lesz elnyűtt, amikor visszamész az irodába.