Fesztiválszezon vs. higiénia – 7 tipp, amivel feloldhatod az ellentétet

Téklesz Rita
Írta: ,

A fesztivál szó hallatán sokan fintorogni kezdenek, hiszen rögtön a porra, sárra, toi toi wc-kre, a rengeteg emberre és a megszokott, kényelmes tisztálkodási lehetőségek hiányára asszociálnak. Persze egy fesztivál elsősorban tényleg nem a kényelemről, hanem a hétköznapokból való kiszakadásról szól, azért léteznek olyan trükkök, amikkel egyáltalán nem fogod magadat ápolatlannak érezni a fesztelen bulizás alatt!

Jolly joker: kézfertőtlenítő

A fertőzések elkerülése miatt kulcsfontosságú, hogy rendszeresen megtisztítsd a kezeid a szennyeződésektől, és bizonyos időközönként kezet moss.

Egy fesztiválon viszont egyáltalán nem könnyű állandóan a messze eső vizesblokk felé venni az irányt!

Éppen ezért célszerű, hogy mindig legyen nálad kézfertőtlenítő, kendő vagy folyadék formájában.

Utóbbi egyébként azért praktikusabb, mert "kézmosás" után nem marad nálad kidobandó szemét, illetve ez a kiszerelés általában sokkal több használatra elég, mint a kendős verzió.  

 

Táskaleltár: zsepi és nedves törlőkendő Kép forrása: racked.com

“Bocsi, tudnál adni egy zsepit?” – hangzik el sokszor a kérdés a toi toi wc-k előtti sorban.

Azonban egy több kézen átvándorolt zsebkendőt használni nem a leghigiénikusabb megoldás, szóval érdemes minden indulás előtt leltárt tartani a bulitáskád tartalmáról, és csekkolni, hogy elegendő zsepivel indulsz-e neki a napnak.

Emellett jó, ha van nálad intim töklőkendő is, hiszen a  nyári melegben bármikor frissítően hathat, ha áttörölgeted az intim területeket.

Meglátod, utána sokkal komfortosabban ugrasz neki a következő koncertnek!