FesztiválFood – Ezeket az ételeket nem szabad kihagynod!

Téklesz Rita
Írta: ,
FesztiválFood – Ezeket az ételeket nem szabad kihagynod!

A fesztiválokon a street food műfaj összes alapétele megtalálható: hamburger, hotdog, fish&chips és még sorolhatnánk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk lazítani kicsit a diétánkon, ami nem is baj, hiszen ínycsiklandozó finomságok tárulnak elénk a standokon. De mik azok a fesztiválfogások, amik tényleg kihagyhatatlanok? 

KOLBice Kép forrása: foodandwine.com

Igazi, magyaros ízorgia! Ha még nem kóstoltad, egy fesztivál tökéletes alkalom erre!

Grillezett minikolbászok mindenféle földi jóval körítve, egy fagyira emlékeztető magvas kenyértölcsérben: ez a street food játékos nevű gyöngyszeme, a KOLBice.

Kérheted magyaros vagy bajoros kolbászból, feltétnek pirított hagymával és isteni bajor káposztával, cheddar sajtos mártással, és az ízlésednek megfelelően ketchuppal, mustárral, vagy majonézzel, esetleg mindhárommal. Annyira laktató, hogy ezután garantáltan nem maradsz éhes!

A tölcsérformának köszönhetően bátran sétálhatsz vele egyik színpadtól a másikig, és közben a pólódat sem kell féltened a zsíros foltoktól.

990 és 1590 Ft között mozog az ára attól függően, mennyi extrával kéred.

Zing Burger Kép forrása: foursquare.com

Nincs fesztivál jól megpakolt hamburger nélkül!

A kajakamionként indult burgerező mára már a fesztiválok állandó résztvevője, így egy ebédet már biztos kipipálhatsz a 4-5 napból.

A hús mellett a zsömlét és a szószokat is maguk készítik, ami igazán egyedi ízt varázsol hamburgereiknek.

Kóstold meg sajtos Street Burger-üket, vagy épp a BBQ Burger-t, amit karamellizált hagymával és füstölt baconnel gazdagítanak. Nyamm!

990 és 1680 Ft közötti áron kaphatod meg a különböző hambikat a választékból.