Erről a koncertről nem akarsz lemaradni – Robbie Williams a 2015-ös Szigeten

Zabolai Margit
Írta: ,

Lehet, hogy annak idején a Take That is nagyot szólt, de Robbie Williams ma már a saját jogán híres. Igaz, hogy ezért mindent meg is tett - a brit énekes azoknak a sztároknak az egyike, akik kirakatban élik az életüket, és mindig, minden pillanatban a közönség szórakoztatása az elsődleges számukra.

„Let Me Entertain You”

„Engedd, hogy szórakoztassalak” - énekelte Robbie Williams egyik legnépszerűbb slágerében, és valljuk be, ha valakitől, akkor tőle hitelesen hangzik ez a mondat. Az énekes nemrég épp azzal kavart nagy port, hogy tulajdonképpen élőben közvetítette második gyermekük születését.

Robbie és felesége, Ayda sokaknál kiverte a biztosítékot azzal, hogy a szülőszobából osztottak meg videókat, de mások meg úgy gondolták, hogy ha mindketten élvezik a dolgot, és láthatóan a vajúdó feleséget is szórakoztatja a férje bohóckodása, akkor miért ne tehetnék ezzel is kellemesebbé az összehúzódások fájdalmas perceit?

Magát a szülést természetesen nem mutatták, a rajongók viszont örültek, amiért Robbie egy ennyire személyes arcát ismerhették meg - ő pedig, első gyermekük fotóihoz hasonlóan, ezúttal is a közösségi médiát választotta, hogy eljuttassa rajongóihoz a hírt, és nem egy bulvárlapnak adta el sok millióért a képeket.

Mostani, a Szigetre hozott produkciójának egyébként szintén nemes egyszerűséggel ezt a címet adta: Let Me Entertain You.

Ritka, hogy egy fesztiválon látjuk

Robbie Williams egyébként jellemzően stadionos koncerteket ad, ami nem is csoda, hiszen minden idők legtöbb lemezét eladó brit énekesének nem lehet probléma, hogy megtöltsön egy koncertcsarnokot.

Az utóbbi időkben azonban az énekes néhány fesztivált is elvállalt - ki tudja, talán megint csak azért, hogy még több rajongóhoz juthasson el.

Az biztos, hogy a 2015-ös fellépése a Szigeten kisebb fajta kuriózum lesz, már ami a környezetet illeti, a dalok tekintetében azonban klasszikusokra számíthatunk. Az anyag Williams egyik legsikeresebb lemeze, a 2001-es Swing When You're Winning folytatásának tekinthető, klasszikus slágerek feldolgozásaival, új dalokkal és duettekkel.

„Tudtam, hogy fogok még a szving stílusban lemezt készíteni és most érkezett el a tökéletes időpont hozzá. Élvezem a szórakoztatóipart, az életemet, és azt, hogy minden lemezmegjelenésem egy-egy különleges alkalom. Ez az album egyfajta szeretetteljes visszapillantás egy olyan korra, amelyben nem lehettem ott, pedig nagyon szerettem volna. Nemcsak feldolgozások vannak rajta, hanem olyan dalok, amelyeket meg akartam mutatni a világnak” - mondta el a slágerekkel kapcsolatban még korábban Robbie.

A Sziget főszervezője elmondta: gondolva arra, hogy hetijegyesek is szépszámmal érkeznek majd, mindösszesen 25.000 napijegyet adnak ki a „Mínusz Egyedik” napra.

„Ebből az első 10.000 darabot „early bird” áron, 18.000 forintért - egy átlagos Sziget nap helyszíni napijegy áráért - lehet megkapni” – adta hírül a főszervező.  Azután 20.000 forint lesz a jegy erre a napra… a készlet erejéig. „A hetijegyeseknek pedig „ajándék” ez a koncert, hisz’ a hétnapos bérlet erre a napra is érvényes” – tette hozzá Gerendai.