7 fellépő, akit nem hagyhatsz ki az idei Sziget Fesztiválon

Írta: ,

Az idei Sziget fesztiválon már megint annyi a fellépő, hogy csak győzzük kapkodni a fejünket, és ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik nap melyik előadót érdemes meghallgatni. Végigpörgettük a fellépőket, meghallgattuk a dalaikat, utánanéztünk a karrierjüknek, és íme, most itt a mi hetes listánk - szerintünk őket nem szabad kihagyni, ha a Szigeten jársz.

1/7 Paloma Faith

Az angol pop-soul díva ügyesen lovagolja meg a cukorkás hangulatú vintage trendet, de közben szerencsére nem lesz negédes.

A slágerei dúdolhatóak, fülbemászóak, mégis üdítőek!

Faith népszerű előadó az Egyesül Államokban is, és tekintettel arra, hogy táncos múlttal is bír, látványos showra számítunk tőle.

Ha eddig nem hallottál volna semmit az idei BRIT Awards Legjobb Női Előadó kategóriájának nyertesétől, kezdd az Upside Down, vagy a Can’t Rely On You című slágerekkel.

Paloma augusztus 15-én, 23:45 és 01 óra között lép fel az A38 színpadán.

2/7 Martin Garrix

Ha valaki még mindig abban a hitben élne, hogy egy DJ nem csinálhat jó showt, és hogy ez a műfaj csak fiatalok bohóckodása, az mindenképpen látogasson el az End Show with Martin Garrix címet viselő produkcióra.

A holland tehetség döbbenetesen fiatal, 1996-ban született, de Animals című slágere már 2013-ban vezette a slágerlistákat, 2012-ben pedig készített egy remixet Christina Aguilera Your Body-jából, amivel felkerült az énekesnő albumának deluxe kiadására, Garriixet pedig rögtön megtalálta a siker és a hírnév.

Augusztus 16-án, 21:30 és 23 óra között csípheted el a Nagyszínpadon.

 

The Subways Kép forrása: gigwise.com

3/7 The Subways

Ha a fiatal és szupertrendi fellépők között egy igazi klasszikus, nosztalgiaérzést magával hozó zenekarra is fáj a füled, akkor jó hír, hogy az idei szigetre ismét jön a 2000-es évek elejének indie rock himnuszát játszó The Subways, a brit banda, akik az indie-pop hullámot ügyesen elkapva, gyakorlatilag önerejükből lettek híresek.

A zenekar nemrég adta ki negyedik albumát, így biztos lehetsz benne, hogy friss számokkal érkeznek, de bármiben le mernénk fogadni, hogy azért lenyomják majd a Rock and Roll Queent, ami személyes megítélésem szerint pont annyira őrült, felszabadulós, ugrálós és teli torokból üvöltős dal, ami egy egész koncertélményt elvisz a hátán. 

Így már csak emiatt is érdemes augusztus 14-én, 18:30 és 19:45 között az A38 színpada előtt állni.

Babilon Cyrcus Kép forrása: tumblr, deltronzero

4/7 Babilon Cyrcus

Van olyan ember, aki ne szeretné a francia sanzonokat?

Nem lesznek ezek rosszabbak akkor sem, ha ska, pop, punk, reggae vagy dzsessz elemekkel vegyítik őket, sőt.

Pontosan ezt teszi a Babilon Cyrcus, akik meglátásunk szerint egészen pontosan semennyire sem veszik komolyan saját magukat, és vidáman beledolgoznak a zenéjükbe minden elemet, ami csak éppen megtetszik nekik.

Valószínűleg nem az ő koncertjükön lesz a legnagyobb zúzás, de összeboruláshoz, vállt vállnak vetve táncoláshoz, dajdajozáshoz és borgőzös szerelmekhez is tökéletes lesz ez a koncert augusztus 11-én, 16:45 és 18 óra között az A38 színpadán.

 

The Ting Tings Kép forrása: redbrick.me

5/7 The Ting Tings

Katie White énekesnő és Jules De Martino multiinstrumentalista-producer valószínűleg sokaknak ismerős lehet már, ha nem is így, de például a That’s Not My Name című slágeren keresztül.

A zenekar egyik erősségének a kritikusok egyébként azt tartják, hogy képesek követni a mindig változó trendeket, ez abból is látszik, hogy legelső albumuk még indie hangzású volt, az új lemez viszont már erősen diszkó-funkra hajaz, és a klasszikus slágerek mellett nyilván erről az anyagról is játszanak majd ízelítőt.

A dance-pop duót a Nagyszínpadon kaphatod el augusztus 13-án, 17:45 és 19 óra között.

Cro Kép forrása: faz.net

6/7 Cro

Ha az embernek lehetősége van meghallgatnia egy pandamaszkban, németül rappelő srácot, akkor azt már alapból nem érdemes kihagyni, de ha ehhez hozzátesszük, hogy Cro dalai még kifejezetten fülbemászóak, slágeresek, táncolhatóak is, akkor már nem is kérdés, miért éppen ő Németország egyik legnépszerűbb fiatal előadója jelenleg.

Saját bevallása szerint egyébként a rap és a pop fúziójából megalkotott raop műfajban nyomul, csak úgy mellesleg meg divattervezőként a H&M-nek készített férfi és női kollekciója is piacra került 2013-ban.

Ha most ismerkedsz vele, kezdj a Hey Girl-el, vagy az Easy-vel, mindenképpen szerethető számokat hallasz majd egy csipet humorérzékkel.

Cro augusztus 12-én lép fel az A38 színpadon, 23:45 és 01 között.

Foxes Kép forrása: fanpop.com

7/7 Foxes

A brit Louisa Rose Allen hangja tényleg olyan, amire egy pillanatra abbahagyja az ember, akármit is csinál, hogy megnézze, ki ez a lány.

Nem is csoda, hogy 25 éves korára az énekesnő már komoly sikereket tudhat magáénak, rögtön első albumával a tengerentúlra indult koncertezni.

Youth című dalára figyelt fel Zedd, akivel Clarity című közös daluk elnyerte a legjobb dance felvételnek járó Grammy-díjat, tavalyi bemutatkozó lemezét pedig annyira imádta a szakma és a közönség is, hogy Foxes művésznéven azóta Ausztráliától Ázsiáig, az egész világon koncertezik.

Szerencsések vagyunk, amiért augusztus 15-én, 22:00 és 23:15 között mi is elcsíphetjük majd az A38 színpadon.