5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha ma éjjel szeretnél aludni

Zabolai Margit
Írta: ,

A Wikipédia legnagyobb erőssége és legnagyobb gyengéje is egyben, hogy bárki szerkesztheti. Így az itt található információkat minimum fenntartással kell kezelnünk, de az alábbi oldalaktól bennünket így is kivert a frász.

A Whitehall rejtély Kép forrása: Wikipédia

London, 1888. A Scotland Yard újonnan épülő rendőrállomásának alagsorában egy női torzóra bukkannak. A holttest többi részét a torzótól nem messze, elásva, illetve a Temze partján találták meg, de bizonyos testrészek sohasem kerültek elő.

A holttestet sohasem sikerült azonosítani, de köze lehetett egy másik, hasonló módon elkövetett gyilkossághoz – az elkövetőt így hamarosan a „torzós gyilkos”-ként kezdték emlegetni.

Vannak, akik szerint Hasfelmetsző Jack volt a valódi tettes, mások szerint két különböző sorozatgyilkosról van szó. A Whitehall rejtélynek saját, angol nyelvű Wikipédia oldala van, magyarul pedig a Hasfelmetsző Jack címszó alatt olvashatsz róla részletesebben.

Eutanázia hullámvasút Kép forrása: imgur.com

Julijonas Urbonas, a londoni Royal College of Art PhD hallgatója egyetemi évei közben egy vidámparkban dolgozott. Állítólag innen merítette ötletét a szerencsére egyelőre csak tervrajzon létező eutanázia hullámvasúthoz, ami egyszerre 24 embert képes „elegáns és eufórikus” módon a halálba küldeni

A hullámvasutat úgy tervezte meg, hogy a magasságok, körök és hullámok okozta sokkot egyetlen utas se élhesse túl.

Urbonas állítja, hogy a hullámvasút remek módja lenne az eutanáziának, de akár a halálra ítéltek kivégzésének is...

Nos, mi egyelőre nem tettük túl magunkat azon a tényen, hogy valaki ilyesmin töri a fejét, miközben egy vidámparkban dolgozik.