„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy bizonyos összeg kifizetésével a vendég elvárhatja, hogy egy szálloda a személyes kívánságait is teljesítse, és a VIP vendégeket fogadó hotelek erre fel is vannak készülve. De a bekészített gyümölcskosár vagy a rózsaszirom a lepedőn nem minden, néhány vendég egészen elképesztő elvárásokkal rukkol elő, még mielőtt betenné a lábát a szobájába.

A vendég, aki nem bírta a lilát

Az Új-Zélandon álló Rees Hotel Queenstown szóvivője, Nathan Brown szerint egy tehetős hölgy vendégük még az érkezése előtt tájékoztatta a hotelt, hogy ő allergiás a lilára. Igen, a színre. Éppen ezért azt kérte, hogy a hotelszobájából, illetve az ahhoz vezető útról is távolítsanak el mindent, ami ezt a színt megjeleníti, nehogy megbetegedjen.

A hotel személyzetének ez nem kis kihívást jelentett, ekkoriban ugyanis levendulát használtak minden szobában légfrissítőként, a hotel könyvtárában voltak lila könyvek, a borospalackokon lila címkék voltak és a dekorációul szolgáló festményeken is szerepeltek lila virágok.

A hotelben mégis megoldották a dolgot, nem kérdeztek semmit, csak eltüntették a lila színt, és vendégük egészséges maradt a teljes szállodai tartózkodás alatt.

Nem volna valahol egy kígyó?

Hogy a vendégek extra törülközőt vagy fürdőköntöst, netán párnát kérnek, teljesen megszokott dolog egy hotelben. Na de hogy egy élő kígyót?!

A thaiföldi Four Seasons-ben egy gyermekes család ezzel az igénnyel állt elő a hotel személyzetének, szerettek volna ugyanis egy képet, amin a gyerekeik egy helyi kígyóval pózolnak, hogy ez őrizze az utazás emlékét. A vendéglátók azonban nem csináltak gondot a kérésből, a szomszédos faluból hozattak egy csaknem négy és fél méteres pitont, amivel el is készültek a különös családi fotók.

„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

Kép: vicnt2815/depositphotos.com

Szoba a hetvenes évekből

A New York-i Pierre Hotelben egy VIP-ként érkező család a fiuk 18. születésnapját ünnepelte a hotelben, és ebből az alkalomból azt szerették volna, ha egy teljes lakosztályt átalakítanak a ’70-es évek diszkóstílusának megfelelően.

A hotel bevetette saját mérnökcsapatát, megoldották a fényeket, építettek villogó táncparkettet és használtak egy csomó ezüstpapírt. A vendégek az eredménnyel olyan elégedettek voltak, hogy a szálloda dolgozóit is meghívták a táncos mulatságba. 

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba