Ez történne a világgal, ha 5 másodpercre nem lenne oxigén

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ez történne a világgal, ha 5 másodpercre nem lenne oxigén

Te belegondoltál már abba, mi történne a környezetedben, ha mindössze 5 másodpercre hirtelen eltűnne minden oxigén? Elsőre nem tűnik különösnek a dolog, hiszen ennyi ideig bárki vissza tudja tartani a lélegzetét, csakhogy ennek valójában sokkal erőteljesebb következményei lennének. A BuzzFeed csapata elgondolkodott a kérdésen, és összegyűjtötték, milyen meglepő dolgok történnének a Földön mindössze 5 másodpercnyi oxigén-szünet alatt.

Rémisztő állatok Kép forrása: imgur.com

Ugyanakkor az emberek többsége ki se merné tenni a lábát a lakásból. A dupla oxigén ugyanis nem csak az emberekre gyakorolna pozitív hatásokat: a rovarok átlagmérete megugrana, és mindenhol hatalmas példányok jönnének szembe veled.

Ezen állatok nagysága ugyanis mindig attól függ, hogy mennyi oxigén található az atmoszférában.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy ennyi O2 épp elegendő a levegőben, ugye?

Fordított esetben Kép forrása: teatrolab.org

Az oxigén-hiány következményei persze azonnal felvetik a kérdést: vajon mi történne abban az esetben, ha nem elfogyna, hanem épp ellenkezőleg, megduplázódna az O2?

Nos, a gyerekek biztosan jól szórakoznának, ugyanis a papírrepülők kifejezetten magasra, és sokkal távolabbra repülnének.

Ráadásul a szervezetünk is nagyon hálás lenne a változásért. A dupla adag oxigén javítana a kedveden, sokkal boldogabbnak éreznéd magad, éberebb lennél, és a fizikai teljesítményed is alaposan megnövekedne.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!