Ez a világ 5 legveszélyesebb turista látványossága

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez a világ 5 legveszélyesebb turista látványossága

Kép forrása: pinterest.com

Gyönyörű tengerpartok vagy építészeti csodák. Van, aki erre vágyik, mikor nyaralni mennek. Azok azonban, akik igazán extrém kalandokat keresnek, ezeket a hátborzongató tájakat látogatják meg – még akkor is, ha tudják, hogy ezekről a helyekről nem minden kalandor tér vissza.

Kókuszdiók, fűszoknyák és virágfüzérek – a legtöbb turistának ez az idilli kép él a fejében, pedig Hawaiinak van egy sokkal veszélyesebb oldala is.

Az itt található aktív vulkánok például állandó fenyegetést jelentenek, a Kilauea-t például az Egyesült Államok legveszélyesebb vulkánjaként tartják számon.

A lávák persze páratlan látványt is kínálnak, de aki felkeresi őket, óvatosnak kell lennie: fontos a megfelelő cipő viselete, a frissen kicsorgott lávától mindenképpen távol kell maradni és tilos letérni a kijelölt útvonalakról – a nemrégiben kihűlt lávamezők ugyanis bármikor, minden előzetes jel nélkül az óceánba szakadhatnak.

A Viktória-vízesés tetejéről lenyűgöző látvány tárul elénk, amit egészen közelről is megszemlélhetsz – már ha van hozzá bátorságod.

Az Ördög-medencében elvileg egy szikla áll a biztos halált jelentő zuhanás és a fürdőzők közé, de aki nem tartja be a biztonsági előírásokat, arra komoly veszélyek leselkednek itt, és nem egy haláleset is történt már a medencében az évek során.

Ha pedig maga a zuhanás nem lenne elég veszélyes, még mindig ott vannak a folyóban úszkáló óriáskrokodilok.

Brr…

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba