Ezek a világ legmisztikusabb erdői!

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ezek a világ legmisztikusabb erdői!

Kép forrása: kilianschoenberger.de

Az erdőket mindig körüllengi valamiféle sajátos aura – hát még akkor, ha ködös az idő, és épp készül lemenni a nap. Akad a világon azonban néhány olyan terület, amely a nap minden szakaszában misztikusnak számít, sőt, még ijesztő vagy éppen szomorú legendák is kötődnek hozzájuk. Íme 5 különleges erdő, ahol még egy szimpla sétát sem felejtenek el a látogatók!

Black Forest, Németország Kép forrása: theshortsmagazine.com

Már maga az elnevezés is misztikusan hangzik, és ez nem véletlenül alakult így. A Fekete Erdő Németország egyik leghíresebb erdeje, amely több mítosznak és legendának ad otthont. A változatos történetek szájról szájra terjedtek, és folyamatosan bővültek: például sokan vélték úgy egykor, hogy a környéken található tóban vízi nimfák élnek, de tündérekről és vérfarkasokról is gyakran hallani sztorikat.

Az egyik legérdekesebb mítosz a kelta sírokhoz és templomhoz kötődik. A legenda szerint ha arra sétálsz éjszaka, és teljesen csöndben maradsz, érezheted, sőt, akár láthatod is a szellemeket, amelyek a sötét erdőben kísértenek napnyugta után.

Hallerbos, Belgium Kép forrása: holidayspots4u.com

Te is álmodoztál arról kisgyermekként, milyen csodálatos lenne végigsétálni egy erdőben, amely telis-tele van virágokkal, és folyamatosan körüllengi valamiféle varázslatos hangulat? Nos, Belgiumban ezt tényleg megteheted!

Hallerbost ugyanis minden tavasszal ellepik a harangvirágok, amelynek köszönhetően az egész erdő heteken át kék árnyalatban pompázik. Tökéletes úti cél azoknak, akik nem igazán rajonganak a kísérteties helyszínekért, de szívesen eltöltenének egy napot varázslatos, ködös fák között. Maga a vidék egyébként kifejezetten idős már, az erdő körülbelül 300-400 éves lehet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba