Íme a lista: ez a világ 10 legboldogabb országa

Zabolai Margit
Írta: ,
Íme a lista: ez a világ 10 legboldogabb országa

Mindenhol jó, de a legjobb otthon – tartja a mondás. Úgy tűnik azonban, hogy van, akinek egy kicsit otthon is jobb, mint másnak. A United Nations Sustainable Development Solutions Network összeállított egy listát a világ legboldogabb országairól, mi pedig most megmutatjuk őket – te boldogabb lennél valamelyikben, mint itthon?

A tízedik: Ausztrália

Egy kontinens, ami egy ország, ahol kenguruk ugrálnak és koalamacik ölelik a fákat. Az ország, ahol semmi nem történik, ami pedig a szigeten kívül történik, az senkit nem érdekel.

Tény, hogy az ausztrálok életszemlélete nehezen érthető azok számára, akik nem itt élnek, de az biztos, hogy toleranciájukkal, előzékenységükkel, és azzal a hihetetlenül természetes vagánysággal, amivel gyönyörű, de cseppet sem veszélytelen környezetükhöz alkalmazkodtak, sokat tettek azért, hogy Ausztrália egy menő, és úgy tűnik, boldog hely legyen.

A kilencedik: Izland

Egy hely, ami nem csak gazdag természeti kincsekben, de azt is tudja, hogyan használhatja őket anélkül, hogy kizsákmányolná saját szülőföldjét.

Izland a villamos energiát száz százalékban geotermikus energiából állítja elő, ezzel megoldva a fűtés, a meleg víz és a világítás kérdését.

Havat lapátolni télen? Ugyan már! Ahol az energia ingyen van, padlófűtéssel melegítik a járdát is.