A világ 10 legboldogabb országa - Ezeket csinálják másképp

Téklesz Rita
Írta: ,
A világ 10 legboldogabb országa - Ezeket csinálják másképp

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Egy közös dolog minden emberben van: mindannyian a boldogságot keressük, ki így, ki úgy. Földrészenként és kultúránként is eltérhet ez, viszont van néhány olyan szokás, amit érdemes ellesnünk a világ legboldogabb országainak titulált helyek lakóitól. Ha már csak néhányat átültetünk a saját életünkbe, a pozitív változás biztosan nem marad el.

A legboldogabb országok listáját minden évben kiadják egy részletes felmérést követően, ami több tényezőt vizsgál. 2018-ban a 10 „nyertes” a következő, a 10.-től az elsőig haladva: Ausztrália, Svédország, Új-Zéland, Kanada, Hollandia, Svájc, Izland, Dánia, Norvégia és az első helyen Finnország. Magyarország a 156-os listában a 69. helyen szerepel. Lássuk, mit érdemes eltanulnunk a legboldogabb országok szokásai közül!

A munka is fontos része egy ember életének, és boldoggá is teheti, feltéve, ha olyat csinál, amit tényleg szeret.

De a jóllét szempontjából a szabadság is kulcsfontosságú – a fent említett országok lakói szemrebbenés nélkül kiveszik az őket megillető szabadságot minden évben, és nem viszik át a megmaradt napokat a következő évre.

Tudják, hogy megérdemlik a feltöltődést.

A skandináv országokban mindenhol bicikliző vagy sétáló embereket láthatsz, hiszen számukra ez a természetes közlekedési forma.

Így mennek munkába is, ettől pedig általánosságban jobb a közérzetük és az egészségi állapotuk.

Persze ehhez normális körülmények is szükségesek, például jól kiépített bicikliút, de a lényeg, hogy tényleg aktív életmódot folytatnak, amit eltanulhatnánk tőlük.

Szerencsére egyébként itthon is egyre többen bicikliznek, úgyhogy jó úton haladunk.