Vettél már ilyet a neten? Jó eséllyel hamis volt! – A leggyakrabban másolt termékek

Zabolai Margit
Írta: ,

Neten vásárolni jó, mondom ezt, miközben éppen a frissen érkezett, fillérekért vett telefontokomban gyönyörködöm, de az azért igaz, hogy nem minden arany, ami fénylik, és az olcsó húsnak bizony híg a leve. Mutatjuk, mi az, amit olyan gyakran hamisítanak, hogy nem biztos, hogy megéri a netről beszerezni.

Szoftverek Kép forrása: stocksy.com

Az egyik legnagyobb netes aukcióoldal, az ebay maga is igyekszik megvédeni a vásárlóit, így próbálja a lehetőségeihez mérten tájékoztatni őket arról, hogy miről ismerhetőek fel a csalók, és hogy mik azok a termékek, amikkel óvatosnak kell lenni.

Felmérésük szerint az oldalukon gazdát cserélő Microsoft szoftverek 50%-a hamisítvány szokott lenni, így ezekkel valóban jó vigyázni.

Külön dühítő, hogy ezeknek a programoknak a jelentős többségét kalózoldalakról ingyen is be lehet szerezni, de néhány lelkiismeretes vásárló inkább fizet egy mások által már megvásárolt példányért, amiről aztán sokszor kiderül, hogy használhatatlan.

A dailyfinance.com cikke szerint a lábbelik az USA első számú hamisított termékei, és mint ilyenek, az interneten is nagy számban fordulnak elő márkás holmiként hirdetve.

Csak az Egyesült Államokban 2009-ben majdnem 100 millió dollár értékű hamisított cipő érkezett az országba, ami azt jelenti, hogy az összes eladott cipő 38%-a hamisítvány volt!

A hamisított lábbeliket a neten még könnyebb elpasszolni, így jó eséllyel itt is belefuthatsz ezekbe. Ha nincs közeli fotó a varrásról, illesztésről, vagy gyanúsan olcsó az ár, legyél bizalmatlan!