3 vérfagyasztó valós esemény, ami halloweenkor történt

Zabolai Margit
Írta: ,

Rémségek minden nap, mindenhol történnek, ez alól nem kivétel a halloween sem. Ezeken a napokon azonban valahogy mintha még a sötét események is még sötétebb fordulatokat vennének…

Mérgező cukorka

A halloweenhez számos városi legenda és rémtörténet köthető, ilyen például az őrült szomszéd története, aki sötét tébolyában arra vetemedik, hogy mérgező cukorkát osztogasson a gyerekeknek. Sajnos azonban a rémtörténet legalább egyszer a valóságban is megtörtént. 1974-ben, Texasban, egy Deer Park nevű városban a 8 éves Timothy O’Bryan a halloweeni utcajárás után nem sokkal rosszul lett, és hiába szállították kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A boncolás után az orvosok igazolták az elképzelhetetlent: Timothy valóban mérgezett cukorkák miatt veszítette el az életét.

A történet az egész USA-ban hatalmas felháborodást váltott ki, a szülők rettegtek kiengedni a gyermekeiket és mindenkinek mindenki gyanús volt. Az igazság azonban még iszonyatosabb volt, mint a képzelet szülte magyarázatok. A rendőrségi vizsgálat kiderítette ugyanis, hogy nem egy szomszéd vagy egy idegen, hanem a saját apja mérgezte meg a kisfiút annak érdekében, hogy begyűjthesse az utána járó életbiztosítási díjat.

3 vérfagyasztó valós esemény, ami halloweenkor történtKép forrása: robertcrum/depositphotos.com

Az utolsó látogató

1957-ben, halloween estéjén New Yorkban egy házaspár már lefeküdni készült, amikor valaki megnyomta a csengőt. Ugyan késő este volt már, a férfi mégis az ajtóhoz ment és kinyitotta azt, hogy kiosszon még egy adag cukorkát. Legnagyobb rémületére azonban az ajtóban nem egy csapat gyerek, hanem egy maszkot viselő alak állt, aki rögtön azután, hogy az ajtó kinyílt, mellkason lőtte a férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

Később kiderült, hogy a férfi feleségének egy másik nővel is viszonya volt, aki őrült féltékenységében rávette egy barátnőjét, hogy végezzen a férfival, így a nőnek nem kellett volna tovább osztozni a hűtlen asszonyon.

A gyilkos és a felbujtó is börtönbe ment, így a feleség végül sem a szeretőjéé, sem a halott férjéé nem lehetett többé.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!