Holttest a könyvtárban? 3 városi legenda, amik tényleg megtörténtek

Zabolai Margit
Írta: ,
Holttest a könyvtárban? 3 városi legenda, amik tényleg megtörténtek

Kép forrása: schus/depositphotos.com

Egy ismerősöm mesélte, hogy egy barátja unokatestvérének a szomszédjában… Várj, ez nem a ti középiskolátokban, hanem a miénkben történt! Ezt a sztorit a mi városunkban is ismerik!” A legnépszerűbb városi legendák modernkori folklórként terjednek, eredetük pedig bizonytalan. Legalábbis többnyire. Az alábbi eseteket ugyanis tényleg dokumentálták valahol.

Liftből guillotine

Valaki egyedül utazik a liftben, amikor egyszer csak egy áramszünet, vagy más meghibásodás miatt a fülke két emelet között megáll. A liftben ragadt utas kifeszíti az ajtót, és látja, hogy a következő szint éppen csak egy kicsit fölötte van, tulajdonképpen ki is tudna mászni, úgyhogy nekirugaszkodik, megkapaszkodik a következő emelet padlójában, és elkezdi kihúzni magát – pontosan ebben a pillanatban a lift ismét megindul, és főhősünk számára a történet véres fordulatot vesz. Létezik olyan változat, amiben a lift egyenesen lefejezi a szerencsétlenül járt utasát, más verziókban „csak” a kezét vagy lábát vágja le.

Tiszta szerencse, hogy ez a történet olyan bizarr és brutális, hogy biztosan csak valakinek a fantáziájában születhetett meg, igaz?

Sajnos nem egészen. 2003-ban a houstoni St. Joseph Kórház egyik orvosa, Hitoshi Nikaidoh megpróbált beszállni egy liftbe, aminek az ajtója nem megfelelően működött, és hamarabb bezárult, minthogy az orvos teljesen beléphetett volna.

A fülke megindult, magával vonszolva a tehetetlen orvos testét, és az első emeletnél elválasztotta a fejét a törzsétől… Nem nehéz látni, hogyan született meg a világszerte ismert városi legenda a véres kórházi szerencsétlenségből.