5 varázslatos helyszín a nagyvilágban – Nem csak a mesékben léteznek!

Póta Szilvia
Írta: ,
5 varázslatos helyszín a nagyvilágban – Nem csak a mesékben léteznek!

Franciaország bájos kis falvaitól a Maldív-szigetek varázslatos tengerpartjáig számtalan olyan különleges hely van a Földön, melyekről az ember első látásra alig hiszi el, hogy valóban léteznek. Ha kedveled a tündérmeséket, és ég benned a kalandvágy, a most következő úti célok biztosan felkerülnek majd a bakancslistádra!

Mont Saint-Michel, Franciaország Kép forrása: topinspired.com

A Normandiában található Mont Saint-Michelt a legtöbben nemes egyszerűséggel csak a Nyugat csodájaként emlegetik. A varázslatos francia árapálysziget több mint három millió turistát vonzz minden évben. 

Különlegessége, hogy míg apály idején akár gyalog is megközelíthető a szárazföldön, addig dagálykor egy látványos sziget lesz belőle, melyet kizárólag egy 760 méter hosszú híd köt össze a szárazfölddel. A sziget ékköve a bencés kolostor, melynek köszönhetően évszázadok óta Mont Saint-Michel Európa egyik legfontosabb zarándokhelye, egyben pedig az UNESCO Világörökség része.

Állítólag ez a lenyűgöző hely ihlette többek között az Aranyhaj és a nagy gubanc című Disney mese Corona nevű királyságát is!

Angel-vízesés, Venezuela Kép forrása: tumblr, desvre

979 méteres magasságával az Angel-vízesés a világ legmagasabb vízesése, csaknem 18-szor magasabb, mint a Niagara-vízesés.

A különleges tájat egy amerikai pilótáról, Jimmy Angel-ről nevezték el.

Ő volt az első ismert személy, aki átrepült a vízesés fölött.

A terület látványra egy az egyben megegyezik a Fel! című Pixar mese képzeletbeli helyszínével. A történet szerint a 78 éves Carl Fredericksen egész életében arról álmodozott, hogy feleségével eljutnak a Paradise Falls-hoz, mely láthatólag nem csupán a mesében, hanem a valóságban is létezik.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!