Valaki meg tudja magyarázni? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

Kovács Andrea
Írta: ,
Valaki meg tudja magyarázni? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

A világ tele van megfejtésre váró rejtélyekkel, melyek már évszázadok óta keltik fel a kíváncsiságot az emberekben. A piramisok különleges hieroglifái, vagy a Stonehenge csak néhány a legizgalmasabb történelmi emlékek közül; ezen kívül még rengeteg meglepő régészeti lelettel találkozhatsz a Földön. Íme 5 rejtélyes tárgy és történet, amelyet egyelőre senki sem fejtett meg – pedig már sokan próbálkoztak vele!

Voynich-kézirat Kép forrása: shkspr.mobi

A Voynich kézirat egy 240 oldalas könyv, amelyet teljesen ismeretlen nyelven írtak valamikor az 1400-as évek elején. Sajnos a kutatóknak máig sem sikerült lefordítaniuk, pedig biztosan érdekes információk találhatók benne: a lapokat ugyanis furcsa diagramok és ismeretlen növényekről készült rajzok díszítik.

A könyv írójának személyét titok övezi, de több teória is született már arról, vajon milyen célból készítették. Van, aki szerint orvosi kiskönyv lehetett, míg mások szerint egy alkimistához tartozhatott, de egy dologban mindenki egyetért: a kézirat határozottan nem hamisítvány, mert túl sok időt és energiát öltek az elkészítésébe.

Georgia Guidestones Kép forrása: cultofweird.com

Az amerikai Stonehenge-nek is nevezett emlékműről sajnos nem sokat tudunk, de remélhetőleg ez a közeljövőben megváltozik. A gránitszobrot még 1979-ben építették, és nyolc különböző nyelven írtak rá, többek között angolul, spanyolul, és oroszul is.

Mindegyik ugyanazt az üzenetet tartalmazza: az új korszak 10 parancsolatát, amely többek között megköveteli az emberiségtől, hogy a Föld populációját 500.000.000 fő alatt tartsák. Noha maga a szobor nem tartalmaz titokzatos szövegeket, keletkezését homály fedi, és az is sok kérdést vet fel, pontosan milyen célból hozták létre.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!