Útmutatások a kiválasztottaknak Szepes Máriától

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Szepes Mária Aranykor – Egyetemes meditációk (Édesvíz Kiadó, 2002) című könyvében elméleti és gyakorlati útmutatásokat ad meditációk formájában azok számára, akik életük értelmét keresik, és közelebb szeretnének jutni önmaguk végső forrásához. A könyvből válogattunk részleteket.

Ideák az agyban

„A világon nincs olyan dolog az egyszerű használati eszközöktől a székesegyházig, ami ne lett volna először idea, képzet az agyban.

Minden más ebből következett, következik. A teremtő képzelet ezért öntudatra ébredt lényünk legistenibb, de kockázatos, veszélyes és csodálatos képessége. 

A képzelet járványokat fékezhet meg. Gyógyíthat. Építhet. Műremekeket hozhat létre. De rombolhat, elpusztíthatja saját létfeltételeit is.

Mert minden ártalom magja az egyén képzeletében fogan meg, és ott születik minden kórság gyógyszerének ideája is.”

A gondolattest

„Nem mindegy, hogy a tested uralkodik rajtad, vagy te uralkodsz a testeden.

Nem mindegy, hogy beszűkült fizikai érzékszerveiddel szemléled-e a külső világot, vagy magasabb képességeiddel deríted fel saját benső kozmoszod kiterjedéseit.

Gondolattesteddel valamikor szabadon szárnyaltál valamennyi régióban. Gyorsabban utaztál, mint a fény. Az ideák magasságából ponttá vontad össze a teret.

A kép, amely fántáziádban formát öltött, születésed pillanatában valósággá lett. E teremtő csírák és képességek gyökerei ma is benned élnek!”