Kreatív újrahasznosítás, avagy ki ne dobd a kötött pulcsikat!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kreatív újrahasznosítás, avagy ki ne dobd a kötött pulcsikat!

Bár imádnivalóak a kötött pulóverek, sajnos nagyon kényesek tudnak lenni. Még, ha valóban ügyelsz is a mosásukra, szárításukra és a tárolásukra, akkor is tönkremennek idővel. Ha neked is lapul a szekrényedben néhány elhasználódott darab, amitől nem volt szíved megszabadulni, akkor van egy jó hírünk: nagyon ötletes dolgokat készíthetsz belőlük!

A kötött pulóverek azért olyan szívmelengetőek, mert eleve puhák, öröm magunkra húzni őket.

Éppen ezért az egyik legjobb dolog, amiben újrahasznosíthatod őket, az a takaró.

Minél több kötött holmid vár az új életére, annál nagyobb takarót készíthetsz, de persze a kötött részek közé kerülhet más, hasonlóan puha anyag is.

A legkönnyebb akkor a dolgod, ha négyzet alakúra vágod a pulóvert, majd a széleket tisztázva egymásba varrod, esetleg horgolod, kötöd a darabokat.

Az ujjrészeknél maradva: a kötött pulcsid ujjából könnyedén készíthetsz a vázáidra, kaspóidra is „ruhát”, továbbá egy teljesen hétköznapi konzervdobozt vagy befőttes üveget is feldobhatsz ezzel az egyszerű megoldással.

Varrhatsz rá gombokat, márkajelzéseket, vagy akár gyerekeknek való, állatmintás foltokat is, de az is elég, ha csak hagyod érvényesülni a pulóver mintáját.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!