Kreatív újrahasznosítás, avagy ki ne dobd a kötött pulcsidat!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kreatív újrahasznosítás, avagy ki ne dobd a kötött pulcsidat!

Bár imádnivalóak a kötött pulóverek, sajnos nagyon kényesek tudnak lenni. Még, ha valóban ügyelsz is a mosásukra, szárításukra és a tárolásukra, akkor is tönkremennek idővel. Ha neked is lapul a szekrényedben néhány elhasználódott darab, amitől nem volt szíved megszabadulni, akkor van egy jó hírünk: nagyon ötletes dolgokat készíthetsz belőlük!

A kötött pulóverek azért olyan szívmelengetőek, mert eleve puhák, öröm magunkra húzni őket.

Éppen ezért az egyik legjobb dolog, amiben újrahasznosíthatod őket, az a takaró.

Minél több kötött holmid vár az új életére, annál nagyobb takarót készíthetsz, de persze a kötött részek közé kerülhet más, hasonlóan puha anyag is.

A legkönnyebb akkor a dolgod, ha négyzet alakúra vágod a pulóvert, majd a széleket tisztázva egymásba varrod, esetleg horgolod, kötöd a darabokat.

A takaró egy meglehetősen nagy beruházás, de ha esetleg több, egymással harmonizáló pulóvered van, akkor készíthetsz hozzá párnahuzatokat is, így teljes lesz a szetted.

Ez talán nem is annyira bonyolult megoldás, mint a takaró, hiszen csak méretre kell vágnod a pulóveredet, majd patentokkal, gombokkal, vagy akár cipzárral biztosítani, hogy a későbbiek során ki tudd mosni a huzatot.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)