Újabb világvége verzió, ami szörnyen hihető

Jankovics Anna
Írta: ,

Aki olvasta a Leszáll az éj című könyvet, annak ismerős lesz a legújabb „világvége” verzió, miszerint az emberi lények világa ciklikusan mindig kipusztul és újjászületik. Azok élik csak túl, akik a jóslatokat és szent könyveket összeegyeztetik a tudományos megfigyeléssel, hiszen tudják, mi miért történik, és nem esnek pánikba.

A tudósok szerint
A Duke Egyetem biológusai szerint egy kihalási hullám elején állunk, mely immár a hatodik lesz a Föld történetében. 
 
Úgy vélik, hogy az állat- és növényfajok olyan mértékben pusztulnak, melyet már nem fog tudni tovább tolerálni a Föld öngyógyító folyamata. Azt mondják, hogy sokkal gyorsabban halnak ki, mint az ember megjelenése előtti időszakban.
 
A jó hír az, hogy van még időnk, hogy megjöjjön az eszünk, és olyan stratégiákat eszeljünk ki, amik megakadályozzák a tömeges és visszafordíthatatlan kihalásokat, az emberiség pusztulását.
A vészcsengő
A Földön minden mindennel összefügg, minden faj léte egy vagy több másik faj lététől függ. Olyan ez, mint egy kártyavár, vagy a közismert ügyességi társasjáték, a Jenga. 
 
Ha túl sok faj, vagy olyan fajok pusztulnak ki, melyek megingatják az egyensúlyt, egy pillanat alatt otthontalanná válik az ember. 1 500 év alatt 322 szárazföldi gerinces faj tűnt el. 
 
A megmaradt fajok létszáma pedig drasztikusan, 25 százalékkal csökkent. Ezek azok a fajok, melyekről tudunk, de számuk valószínűleg több. Tehát nagy a baj...