Ismét új nevek anyakönyvezhetőek - Az elmúlt évek legújabb és legfurcsább keresztnevei

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nagyon nehéz helyzetben lettem volna, ha kisfiam születik, ugyanis egyetlen fiú nevet sem éreztem igazán a magaménak. Ezzel szemben volt egy gyönyörű, magyar lánynév a fejemben, és a gimnázium óta tudtam, ha kislányom lesz, ezt a nevet fogja kapni. Szerencsére a családban mindenkinek azonnal megtetszett, és hab a tortán, hogy még a vezetéknévhez is tökéletesen passzolt. Talán a sors keze, talán puszta mázli, de az biztos, hogy nekünk így könnyű dolgunk volt a névválasztással. Azonban nem mindenkinek megy ilyen könnyen ennek a fontos döntésnek a meghozatala – valószínűleg ezért is van az, hogy évről évre újabb furcsa nevek kerülnek fel az anyakönyvezhető keresztnevek listájára.

2017 és 2018 újdonságai

2017-ben és 2018-ban viszonylag sok új nevet fogadott el az MTA, ami minden bizonnyal a magas számú kérvényeknek volt köszönhető. Ettől az évtől a kisfiúk már olyan különleges neveket is kaphatnak, mint amilyen a Platón, Vulkán, Erdő, Árvin, Ariel, Cvi, Fortunátó, Csobánc, Evron, vagy éppen Kornéliusz.

Több hagyományosnak ható név is felkerült a listára, ilyen a Palkó és a Miska.

Az idegen nevek szerelmesei pedig alighanem nehezen állnak ellen a Szergej, Björn, Vladek, Szorin, Vetúriusz, Bránkó, vagy éppen Donoven neveknek.

A lányokat illetően is érkeztek újdonságok. 2017-től anyakönyvezhető az Elizabell, Kisanna, Andreina, Őzike, Tűzvirág, Medina és Nea is. Akiknek ezek a keresztnevek nem elég különlegesek, válogathatnak a Halina, Lira, Minetta, Nissza, Triszta, Zonera, Szibell, Aviána és Immakuláta között is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!