Ufók és eltűnt emberek: minden idők leghátborzongatóbb rejtélyei

Írta: ,

Mindenre van magyarázat, csak még nem vagyunk olyan okosak, hogy ismerjük a választ, vagy a rejtély megoldásához szükséges információk nincsenek egy helyen, egy időben. Stephenie Meyer szerint semmi sem űzi el úgy az álmot, mint egy megoldatlan rejtély. Sőt, vannak emberek, akiket a rejtélyek megoldása éltet.

A torinói lepel és a Manoppello kendő Kép forrása: mythikismos.gr

1/6 A torinói lepel és a Manoppello kendő

1898. óta, a lepelről készült első fotó óta tudjuk, hogy a torinói lepel felületén egy test mintázata látható. Úgy vélik, Jézus arca és teste.

Az érdekesség az, hogy a leplen semmilyen festékmaradványt nem találtak, ami magyarázatot adott volna a különös mintázatra.

Manoppello főtemplomában létezik egy olyan kendő, melyen szintén egy arckép van.

Az elképesztő az, hogy ezen a kendőn lévő arc 100%-ban megegyezik a torinói leplen lévő arccal.

Míg a torinói leplen az arc negatív kép, addig ezen a kendőn pozitív kép rajzolódik ki. A kendő Jeruzsálemből származik.

Az antiküthérai szerkezet Kép forrása: Wikipédia

2/6 Az antiküthérai szerkezet

Ez az a tárgy, aminek nem lenne szabad léteznie, azaz abszolút nincs magyarázat létére.

A szerkezet valójában egy számológép része, ám a bökkenő az, hogy ókori lelet.

Több, mint 2000 írásjel, szimbólum található a szerkezeten.

Számos darabból áll, melyeket vizsgálni kezdtek, ám akkor jött a másik döbbenet: vésett feliratokat találtak rajta. Egyesek úgy gondolják, hogy csillagászati célokra használták a gépezetet.

Nem mellesleg, egy hihetetlenül pontos szerkezetről van szó, elkészítése precíziós munka volt, tehát kellett volna találni más, ezt megelőző szerkezeteket is, ám ilyenre eddig még nem bukkantak.

A szerkezet bonyolultabb, mint egy karóra, és csak 1000 év múlva volt – elvileg – képes az ember ilyen szerkezet megalkotására.

Ica kövek Kép forrása: Wikipédia

3/6 Ica kövek

Peru számos rejtélyt és rejtélyes tárgyat tartogat, ahogy ezeket a furcsa köveket is, melyből 30 000(!) darab van.

A kövek azért érdekesek, mert olyan dolgokat ábrázolnak, melyekre a régiek nem voltak képesek, sőt, most is komoly akadályokba ütközne megvalósításuk.

Ilyen például az agyátültetés, a dinoszauruszokat emberekkel ábrázolja, vagy épp régi kontinenseket ábrázol. Tehát ezek a kövek valóban elgondolkodtatók.

A dél-afrikai fémgolyók Kép forrása: YouTube

4/6 A dél-afrikai fémgolyók

Már megtalálásának helye is elgondolkodtató. Olyan üledékes rétegben találtak rá a tárgyakra, ami 2,8 milliárd évvel ezelőtt került oda.

A kutatók szerint van rá lehetőség, hogy fémgolyók önmaguktól is „kialakuljanak”, ám arra nincs magyarázat, hogy ezeken a golyókon vésések vannak.  

Az elképesztő az, hogy a vésések gyakorlatilag az egyenlítőt szimbolizálják.

A titokzatos golyók, anyagukat tekintve két kategóriába sorolhatók, melynek jelentőségét még vizsgálják. 

A roswelli ufóbaleset Kép forrása: YouTube

5/6 A roswelli ufóbaleset

Ez a dupla rejtély, ugyanis – annak ellenére, hogy meteorológiai léggömb balesetről szóltak a hírek – ufonautákat, szám szerint négyet találtak az űrhajóban.

És miért dupla rejtély? Mert olyan helyen őrzik az űrhajót, mely már önmaga is rejtély: az 51-es körzetben.

Egy biztos, Roswellt és a környező vidéket folyamatosan szállják meg a turisták, így a környék komoly változásokon ment keresztül.

Anjikuni-törzs és Roanoke-sziget kolóniája Kép forrása: all-that-is-interesting.com

6/6 Anjikuni-törzs és Roanoke-sziget kolóniája

Van olyan, hogy egy-egy ember eltűnik, ám van olyan is, amikor egész törzs vagy kolónia tűnik el nyomtalanul.

Ilyen volt az, amikor a Roanoke-szígetről egy egész kolónia tűnt el, és az is ilyen eset volt, amikor az Anjikuni-törzs tűnt el nyomtalanul, egyik percről a másikra.

Általában a rejtélyek megoldása kézenfekvő, hiszen a válaszok vagy azok részletei hiánytalanul ott vannak előttünk, csak valami miatt nem látjuk őket, nem látjuk az összefüggést.

Biztosan ismeri mindenki a mondást: ha valamit el akarsz rejteni, olyan helyre tedd, ami szem előtt van. Mert ott senki sem fogja keresni.

Természetesen még mindig rejtély az is, hogy ki és miért ölte meg Kennedy-t, vagy az, hogy hová tűnnek el a fél pár zoknik...