Ufók és eltűnt emberek: minden idők leghátborzongatóbb rejtélyei

Írta: ,

Mindenre van magyarázat, csak még nem vagyunk olyan okosak, hogy ismerjük a választ, vagy a rejtély megoldásához szükséges információk nincsenek egy helyen, egy időben. Stephenie Meyer szerint semmi sem űzi el úgy az álmot, mint egy megoldatlan rejtély. Sőt, vannak emberek, akiket a rejtélyek megoldása éltet.

A torinói lepel és a Manoppello kendő Kép forrása: mythikismos.gr

1898. óta, a lepelről készült első fotó óta tudjuk, hogy a torinói lepel felületén egy test mintázata látható. Úgy vélik, Jézus arca és teste.

Az érdekesség az, hogy a leplen semmilyen festékmaradványt nem találtak, ami magyarázatot adott volna a különös mintázatra.

Manoppello főtemplomában létezik egy olyan kendő, melyen szintén egy arckép van.

Az elképesztő az, hogy ezen a kendőn lévő arc 100%-ban megegyezik a torinói leplen lévő arccal.

Míg a torinói leplen az arc negatív kép, addig ezen a kendőn pozitív kép rajzolódik ki. A kendő Jeruzsálemből származik.

Az antiküthérai szerkezet Kép forrása: Wikipédia

Ez az a tárgy, aminek nem lenne szabad léteznie, azaz abszolút nincs magyarázat létére.

A szerkezet valójában egy számológép része, ám a bökkenő az, hogy ókori lelet.

Több, mint 2000 írásjel, szimbólum található a szerkezeten.

Számos darabból áll, melyeket vizsgálni kezdtek, ám akkor jött a másik döbbenet: vésett feliratokat találtak rajta. Egyesek úgy gondolják, hogy csillagászati célokra használták a gépezetet.

Nem mellesleg, egy hihetetlenül pontos szerkezetről van szó, elkészítése precíziós munka volt, tehát kellett volna találni más, ezt megelőző szerkezeteket is, ám ilyenre eddig még nem bukkantak.

A szerkezet bonyolultabb, mint egy karóra, és csak 1000 év múlva volt – elvileg – képes az ember ilyen szerkezet megalkotására.