5 tuti módszer, amivel kiszúrhatod, ha hazudnak neked

Kovács Andrea
Írta: ,
5 tuti módszer, amivel kiszúrhatod, ha hazudnak neked

Bár Pinokkió-féle látványos reakciókra kár számítani, azért a való életben is akad pár jel, amikkel lefülelheted, ha valakitől nem az igazat hallod!

Árulkodó zavar Kép forrása: tumblr.com

A nem túl rutinos igazságkerülő legszembetűnőbb ismérve, hogy zavarban van. Ha ismered az illetőt, pláne könnyen észrevehető, hogy nem úgy viselkedik, ahogy azt megszoktad tőle. A zavartság megnyilvánulhat szokatlan mimikában, kényszeres, fölöslegesnek tűnő kézmozdulatokban (mint például az orrhegy dörzsölgetése, a torokmagasság piszkálgatása, az arc gyakori megérintése). 

A blokkolt kommunikációnak, vagy a kommunikáció elakadásának szembetűnő kivetülése lehet a torok köszörülgetése. A szemkontaktus kerülése, zavarodott sűrű pislogás, a haj és a ruha igazgatása szintén füllentésre engedhet következtetni. Ha mindehhez még arcpír és eltorzult hangszín is párosul, nyert ügyed van. A tudatos, felkészült hazudó ezeket elkerülendő épp ellenkezőleg, túl feszesen viselkedhet, ez is keltsen gyanút!

Ha sok a részlet és az ismételgetés... Kép forrása: bloglovin.com

Aki nem mond igazat és nem a legjártasabb a mellébeszélésben, bizony beleesik ebbe a hibába.

Az ember ugyanis tudat alatt is óhatatlanul magyarázza a bizonyítványát, ismételgeti önmagát, félve tőle, hogy lebukik, ha nincs minden részlet pontosan, az előre elképzeltek szerint a helyén. 

Igyekeznek minden apró részletről beszámolni, időrendi sorrendben, ”tervszerűen”. Keress ellentmondásokat a történetben és emeld is ki!

A zavara valószínűleg csak fokozódik majd.

 

 

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!