Nem horoszkóp, ez tudomány: ilyenkor történnek a legfontosabb események az életedben

Zabolai Margit
Írta: ,
Nem horoszkóp, ez tudomány: ilyenkor történnek a legfontosabb események az életedben

Kép forrása: unsplash.com

Ugyan nem illik mindenkire, a statisztika mégis jóval tudományosabb, mint a horoszkóp, ami próbálja megmondani, mi történik veled jövő szombaton. Egy nagy-britanniai felmérés nyomán pedig most kiderült, hogy – statisztikailag – mi történik, vagy éppen történt veled az elmúlt és az elkövetkező években.

Az első barátságtól a cégalapításig

A brit párok átlagosan 26 évesen házasodnak, és 27 évesen vásárolják meg az első otthonukat – derült ki egy új felmérésből.

A 2 000 fő bevonásával vizsgált tanulmány részletesen kitért minden nagyobb életeseményre, így például kiderültek belőle olyan adatok is, mint hogy a legtöbbek 15 évesek, mikor elcsattan az első csókjuk, és 17 éves korban a legvalószínűbb, hogy valaki összejön az első „igazi” barátjával vagy barátnőjével.

Sajnos, ezt az eseményt általában 18 évesen követi is az első nagy szerelmi csalódás.

A zenei rajongók 16 éves korukon fognak részt venni az első koncerten, míg az izgalmat keresők 12 évesen ülnek először hullámvasútra.

A legtöbben 5 évesek, mikor a legelső barátságukat kötik, 7 évesen tanulnak meg biciklizni és 8 évesen úszni. 14 évesen ülnek először repülőn és ugyanebben az évben éri őket valami baleset, ami miatt csontjukat törik. 19 évesen szerzik az első, teljes munkaidős állásukat, de csak egy évvel később, 20 évesen döntik el, hogy milyen pályán szeretnének a későbbiekben dolgozni. A legtöbben ekkor iratkoznak be az egyetemre és mennek először nyaralni a szüleik nélkül.