5 trükk a tökéletes fotóhoz: a divatfotósok is ezt alkalmazzák

Kovács Andrea
Írta: ,
5 trükk a tökéletes fotóhoz: a divatfotósok is ezt alkalmazzák

Egy jó kamerával persze igazán szuper képeket lehet készíteni, de egy profi kamerától még nem lesz valaki profi fotós. Manapság már a jobb telefonokban is van olyan kamera, amivel tökéletes szelfit lehet készíteni, ha ismersz néhány trükköt – az alábbiakat a divatfotósok is használják.

Ismerd meg a filtered!

Ma már számos olyan ingyenesen vagy nagyon olcsón letölthető képszerkesztő program létezik, ami egy alkalmazásban minden igényedet kielégíti.

Nekem személyes kedvencem a Pixelmator, ami iOS-re érhető el, és tényleg mindent tud, amire akár kiadványszerkesztésnél is szükséged lehet.

Eltüntetheted vele a szemed alatti sötét karikákat, megváltoztathatod a kép hátterét, játszhatsz a fényekkel.

Tökéletes megoldás, hogy elvégezd az utolsó simításokat, de ha nincs időd vagy kedved ezzel bíbelődni, már egy filter is sokat segít: a fekete-fehér réteggel retro hatást érhetsz el, az aranyos, sárgás filterek pedig gyakorlatilag bármilyen fotót hangulatosabbá tesznek.

Felfelé pillantva

Nem véletlen, hogy sok fotós fényképezés közben egy sámlira áll, miközben modellje a fehér vászon előtt pózol.

Ha a fejedet kicsit oldalra biccented, a kamerát pedig nem szemmagasságban, hanem valamivel magasabban tartod, akkor szépen kiemeled az arccsontodat és a járomcsontodat, a szemeid pedig hatalmasnak fognak tűnni.

Néhány kísérletet megér, amíg rátalálsz a megfelelő szögre, nyilván azt sem szeretnéd, hogy óriásszemű plüsskutya hatását keltsd, de ha egyszer megvan a póz, minden fényképeden bájosabban fogsz mutatni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv